Miesten I divisioona A:n pudotuspelisarjat käynnistyivät keskiviikkona puolivälieräotteluilla. Puolivälieräpareista voittoihin ylsivät Ura Basket, joka pysäytti JBA:n selkästi 92–68, Torpan Pojat 80–65-voitolla Tampereen Pyrinnöstä sekä Kristika Turku, joka grindasi 84–81-jatkoaikavoittoon Lahti Basketballin vieraana.

Miesten I divisioona A:n runkosarjan kärkeen yltänyt HBA-Märsky avaa pudotuspeliurakkansa torstaina. Runkosarjan toiseksi sijoittunut Ura Basket painoi keskiviikon pudotuspeliavauksessa jalan kaasulle avausjaksolla ja paineli selkeään 92–68 (48–26) -voittoon Jyväskylä Basketball Academyä vastaan.

Avausjakson tasaisesti esiintynyt kotijoukkue sai lisävirtaa toisella neljänneksellä Brian Moultrien avatessa pistekarkelot. Tauon jälkeen jyväskyläläiset pääsivät ottelun juoneen paremmin mukaan, mutta Ura Basketin tasainen pistenakutus esti kuitenkin todellisen takaa-ajon.

Ura Basketin Brian Moultrie (24/11/1) oli tupla-tuplallaan kentän pirteimpiä esiintyjiä. Myös Aleksi Akpaso (18/6/5) ja Uran toinen tupla-tupla-tehoilija Pyry Rainamaa (12/13/3) pelasivat korkealla tasolla. JBA:n parhaimmistoa olivat Anton Kankaanpää (14/5), Valtteri Leppänen (14/5/3) ja Kalle Peltonen (11/8/2).

Torpan Pojat vahvana tamperelaisvieraita vastaan

ToPo avasi kuluvan kauden M1DA-puolivälierät voitolla vastustajastaan Tampereen Pyrinnöstä. Avauspuolikkaalla suurehkon piste-eron kiskaissut helsinkiläisryhmitys päätti pudotuspelin 80–65 (47–31) -voittoon.

Ilpo Pehkosen (21/2/8) ja Milton Jenningsin (19/14/1) johdolla pisteitä tehokkaasti avausjaksolla nakuttanut ToPo jatkoi toisella jaksolla tehokasta hyökkäyspeliä. Tamperelaiset pääsivät otteluun mukaan kunnolla kolmannella jaksolla, mutta piristynyt peli-ilme ei riittänyt kuromaan isäntien reilua kymmenen pisteen johtoa umpeen.

Pehkosen ja Jenningsin lisäksi LD Williams (14/9/4) pelasi pirteän ottelun. Pyrinnön tehokkain pisteidentekijä oli tupla-tuplan tilastoinut Damon Williams (17/14/7), joka kärsi heikosta heittopäivästä kaaren takaa. Joonas Pentti (10/3/1) ja Kristian Rasinaho (10/6/1) nakuttivat kaksinumeroiset pistelukemat.

Kristika Turku haki jatkoaikavoiton Lahdesta

Kristika Turku avasi kuluvan kauden pudotuspelit voitokkaasti. Turkulaiset joutuivat taistelemaan normaalin peliajan lisäksi ylityöminuutit voiton eteen. Lahti Basketball kaatui kotiparketillaan numeroin 81–84 (29–36).

Ottelun avausjaksot käytiin tasaisissa merkeissä. Lahti hallitsi pitkälti avausjaksoa kunnes Mikael Laihosen kori johdatti vieraat kahden pisteen johtoon. Toisella jaksolla koreja nakuteltiin pitkälti vuorotellen, mutta tauon jälkeen isännät painoivat jalan kaasulle. Lahtelaiset voittivat kolmannen neljänneksen tasaisen hyökkäyspelin ja hyvän puolustuksen ansioilla 36–11.

Koripallossa mikään ei ole kuitenkaan varmaa ennen loppusummeria. Päätösneljänneksellä vieraat nostivat virettään ja kuroivat 18 pisteen takaa-ajon umpeen. Sami Ikävalkon heitto vei isännät kahden pisteen johtoon päätösjakson lopussa, mutta Kristikan Eero Innamaa sai grindattua tasoituksen korin alta ennen summeria. Jatkoaika pysyi jännittävänä loppusekunneille saakka. Mikko Jämsän heittäessä kolmen pisteen kaaren ohitse pääsi turkulaisten Laihonen ratkaisemaan loppunumerot vapaaheittoviivalta.

Kristikan sentteri Mikael Sandberg (23/11/4) oli kentän paras pistemies. Turkulaisten riveistä onnistujiin lukeutuvat myös Mikael Laihonen (15/9/1), Aubrey Conerly (15/7/2) ja Timka Jaakkola (15/1). Lahti Basketballin Sami Ikävalko (17/2/3) pelasi korkealla tasolla. Lahden Henry Pwono (14/12/6) ja Ville Karvonen (12/10) urakoivat tupla-tuplat.