Golden State ja San Antonio Ruudun huippukamppailussa

© Kuva: Getty Images

Ruudun TV-ottelussa nähdään ensi yönä NBA:n viime vuosien kestomenestyjien Golden Staten ja San Antonion kohtaaminen. Takuuvarmaa viihdettä on siis luvassa.

Ylivoimaisena ennakkosuosikkina kauteen lähtenyt Golden State on huomannut, ettei se pystykään dominoimaan liigaa mennen tullen, kun Houston on noussut sen vahvimmaksi uhkaajaksi. Golden State onkin voiton perässä Houstonia läntisen konferenssin voittotaistelussa. San Antonion kausi on ollut normaalia ohdakkeisempi. Normaalisti joukkue taistelee konferenssin voitosta, mutta tällä kaudella loukkaantumiset ovat syöneet joukkueen parasta terää. San Antoniolla on jopa vaarana jäädä pudotuspeleistä sivuun, sillä läntisessä konferenssissa on todella jännittävä ja tasainen tilanne tällä hetkellä.

Golden State on edennyt vahvasti viime aikoina voittaen kuusi edellisotteluaan. Sen peli onkin tällä hetkellä hyvin uomissaan ja sen tavaramerkkinä on ollut toisen puoliajan hurjat jaksot, joilla se on tiputtanut vastustajansa pois. Viime ottelussa Brooklynia vastaan Golden State mätti 25-0-jakson ottelussa. Vaikka Brooklyn vastasi omalta osaltaan 20-2-jaksolla, niin Golden Staten hurja tulivoima saa vastustajat aina varovaisiksi. Stephen Curry (26,8), Kevin Durant (25,9) ja Klay Thompson (19,7) takaavat sen, ettei millään joukkueella tule olemaan helppoa iltapuhdetta hallitsevaa mestaria vastaan. Kuka tahansa kolmikosta saattaa äityä hurjaan vireeseen tulittaen valot pois hallista.

San Antonio on voittanut vähintään 50 peliä peräti 18 kautena peräkkäin, mutta tällä hetkellä voittoja on kasassa 37, joten sen pitää aloittaa pienoinen loppukiri yltääkseen saavutukseen jälleen kerran. Ykköstähti Kawhi Leonard on ollut suurimman osan kauden sivussa eikä hänen paluustaan pelikentille tämän kauden aikana ole varmaa tietoa. Lääkärit ovat antaneet Leonardille vihreän valon palata kentille reisivamman jälkeen, mutta pelikuntoon pääseminen vie oman aikansa. Lisäksi muut tähtipelaajat LaMarcus Aldridge, Rudy Gay, Tony Parker ja Manu Ginobili ovat saaneet oman osansa loukkaantumisista. Viimeisimpänä uhrina on Pau Gasol, joka loukkasi viime ottelussa olkapäänsä. Aldridge (22,2) on kantanut joukkuetta tällä kaudella, mutta hän tarvitsee lisää apuja. San Antoniota ei voi kuitenkaan koskaan aliarvioida, sillä valmentaahan joukkuetta maailman parhaana valmentajana pidetty Gregg Popovich. Varmaa onkin, että Popovich on apujoukkoineen tehnyt suunnitelman Golden Staten eliminoimiseksi, mutta eri asia on, riittääkö San Antonion taso.

Suora lähetys huippuottelusta alkaa kello 5.30.


Katso MM-kiekon kaikki pelit ilmaiseksi!

  • Leijonien ottelut tarjolla kansainvälisen jääkiekkoliiton ilmaisella livestriimillä.
  • Viralliset maksuttomat livelähetykset myös kaikista muista otteluista finaali mukaan lukien.
  • Vaikka reissun päältä kännykällä tai tabletilla, ilman maksukanavan tilaamista.