Miesten I divisioona A:n pudotuspeleissä käytiin perjantaina kaksi puolivälieräottelua. Kristika Turku kaahasi lahtelaisvierailtaan karkuun voittaen ottelun selkein numeroin 102–58. Toisessa ottelussa Ura Basket nappasi toisen kiinnityksen välieräpaikkaan kaatamalla JBA:n jatkoajan jälkeen 93–86.

Miesten I divisioona A:n pudotuspelikamppailut perjantaina toivat kaksi ottelusarjaa katkolle. Jyväskylä Basketball Academy oli lähellä yllättää runkosarjan kakkossijalta pudotuspeleihin lähteneen Ura Basketin. Jatkoajan jälkeen numerot luettiin kuitenkin kaarinalaisten eduksi 93–86 (34–39).

Keskiviikon pudotuspeliavauksessa Ura Basketin peli JBA:ta vastaan oli hieman perjantaista dominoivampaa. JBA pääsi toisessa ottelussa alusta asti peliin erinomaisesti mukaan. Tauolle saakka ottelua hallinnut jyväskyläläisjoukko päästi vieraat kolmannella neljänneksellä peliin mukaan. Neljäs jakso oli väkevää taistelua. Ura Basket pystyi pitämään johtoasemaa pitkälti hallussaan kunnes Niilo Kärkkäinen toi lay-upillaan ottelun tasalukemiin neljännen jakson viimeiselle minuutille.

Jatkoajan alkuun Uran miehistö kiskaisi seitsemän pisteen etumatkan, eikä JBA onnistunut enää kuromaan etumatkaa umpeen. Uran pistekärkeä oli jälleen väkivahva Brian Moultrie (28/13/1) tupla-tuplallaan. Myös Pyry Rainamaa (15/10/2) urakoi tupla-tuplan. JBA:n riveistä tarkimmin osui Valtteri Leppänen (26/5/2) Anton Kankaanpään (13/10/2) säestäessä tupla-tuplalla.

Kristika Turku murskaavaan kotivoittoon

Kristika Turku otti perjantaina toisen voiton I divisioona A:n puolivälieräparistaan Lahti Basketballista. Kolme jaksoa kovalla intensiteetillä pelannut turkulaisnippu voitti lahtelaiset selkein lukemin 102–58 (45–25).

Jos Kristika Turku oli vaikeuksissa Lahden kotihallissa keskiviikkona, oli toinen puolivälieräottelu jo varmempaa tekemistä turkulaisjoukkueelta. Joukkue tehoili kolme jaksoa selkeästi vieraitaan kovemmalla temmolla, eikä Lahden kohentunut peli-ilme päätösjaksolla auttanut enää jahtaamaan turkulaisten ylivoimaista etumatkaa.

Viisi pelaajaa Kristikan riveistä urakoi ottelussa kaksinumeroiset lukemat. Tomi Lommi oli 23 pisteellään turkulaisten pistekärki Mikael Laihosen (17/10/2) säestäessä tupla-tuplallaan. Lahtelaisten pistekärkenä toimi Henri Pwono (27/10). Lahtelaisten heikommasta heittoillasta kertoo heikompi heittoilta kolmen pisteen kaaren takaa (4–18).