Ruudun ensi yön TV-ottelussa kohtaavat Charlotte Hornets ja Phoenix Suns. Molemmat ovat pahassa tappioputkessa tällä hetkellä.

Charlotte elättelee edelleen pieniä toiveita pudotuspeleihin, mutta se vaatisi lähes täydellistä loppukautta, sillä matkaa pudotuspelipaikalle on tällä hetkellä seitsemän pistettä. Joukkueella ei ole varaa kompastua – erityisesti Phoenixia vastaan, joka on tällä hetkellä NBA:n toiseksi huonoin joukkue. Charlotten otteet ovat menneet putkissa viime aikoina. Helmikuun alkuun se otti kolme peräkkäistä voittoa, jonka jälkeen se hävisi neljä peliä peräkkäin. Se käänsi kurssinsa viidellä voitolla, mutta nyt sillä on viisi peräkkäistä tappiota ja samalla sen ote pudotuspeleihin on lipsahtanut.

Phoenixin pelit ovat menneet erittäin heikosti viime aikoina. Joukkue on neljän ottelun tappioputkessa, mutta 25 edellisottelustaan se on voittanut vain kolme ja 15 edellispelistään yhden. Phoenix havitteleekin lähinnä edelleen mahdollisimman korkeaa prosenttia kesän varauskierroksien arvontaan, jotta sen jälleenrakennusprojekti nytkähtäisi yhden harppauksen eteenpäin. Joukkuessa on yksi tulevaisuuden tähti, kun NBA:n tämän vuoden kolmosmestari Devin Bookerista on kouliutumassa tulevaisuuden vastuunkantajaa ja huippunimeä. Booker on tällä kaudella tilastoinnut jo keskimäärin 25,3 pistettä. 21-vuotiaalle Bookerille tulitukea tuovat 24-vuotias TJ Warren (19,7/5,1), 23-vuotias helmikuussa joukkueeseen liittynyt Elfrid Payton (14,8/7,5/7,5) sekä hyvää tulokaskautta pelaava 20-vuotias Josh Jackson (11,5/4,3). Phoenixin tulevaisuus näyttää siis valoisammalta kuin mikä tilanne tällä hetkellä on. Kokemusta edustaa 35-vuotias Tyson Chandler (6,5/9,2). Ongelma vain on, että ensi yön pelistä Phoenixilta saattavat puuttua nelikko Booker, Warren, Jackson ja Chandler, jotka kaikki kärsivät tällä hetkellä pienimuotoisista loukkaantumisista ja heidän pelaamisensa on epävarmaa.

Pöytä on siis katettu Charlottelle. All-Star -pelaaja Kemba Walkerin (22,9/3,2/5,7) johtaman joukkueen kausi on ollut pettymys, mutta vahvalla loppukaudella jotain voi olla vielä pelastettavissa.

Suora lähetys ottelusta alkaa kello 0.00.