Ensi yönä Ruudun TV-ottelussa nähdään Houston Rocketsin ja San Antonio Spursin välinen jännitysnäytelmä. Molemmilla joukkueilla piisaa ottelussa isosti panoksia.

Houston taistelee läntisen konferenssin ja sitä kautta koko NBA:n runkosarjan ykköspaikasta. San Antonio taasen yrittää pitää itsensä pudotuspeleissä mukana.

Houston palasi Toronto-tappion jälkeen takaisin voittojen tielle, kun se kaatoi viime yönä Dallasin. Ennen Toronto-tappiota Houston oli voittanut 17 peliä peräkkäin. Houston onkin säväyttänyt tämän kauden otteillaan ja noussut yhdeksi mestarisuosikiksi. James Harden (31,7/5,1/8,8) pelaa MVP-palkinnon arvoista kautta ja häntä komppaa Chris Paul (18,8/5,5/8,1), joka tuo tasapainoa sekä hyökkäykseen että puolustukseen. Eric Gordon (18,7), Clint Capela (14,2/11,0) ja Trevor Ariza (12,0/4,5) luovat hyvän selkärangan joukkueelle.

Houston esittää ehkäpä NBA:n viihdyttävintä hyökkäyspelaamista tällä hetkellä. Joukkue heittää eniten enemmän kolmen pisteen heittoja ottelussa kuin kakkosia ja siitä on tulossa ensimmäinen NBA-joukkue historiassa, jolla on kauden aikana enemmän kolmen pisteen yrityksiä kuin kahden. Harden on ehkäpä maailman paras yksi vastaan yksi -pelaaja ja hänen liikkeensä rikkovat pahimmissa tapauksissa nilkkoja. Syy miksi Houston on noussut NBA:n kärkijoukkueeksi, on kuitenkin sen puolustuspelaaminen. Mike D’Antonin joukkueet ovat aina osanneet hyökätä, mutta tällä kaudella myös puolustuksessa palaset ovat loksahtaneet kohdilleen. Joukkue on parantanut puolustustilastojaan lähes joka osa-alueella ja syy näkyy sarjataulukossa.

San Antonion kurssi ei ole kääntynyt parempaan päin, vaan viimeaikaiset tulokset ovat suistaneet joukkueen lähelle putoamista pudotuspeleistä. Eroa rajan toiselle puolelle on enää puoli voittoa. San Antonio ei ole kertaakaan jäänyt pudotuspelien ulkopuolelle sen jälkeen, kun Gregg Popovich on istunut penkin päässä täyden kauden. San Antonion vaikea kausi on osittain johtunut joukkuetta kohdanneesta valtavasta loukkaantumissumasta. Kawhi Leonard on ollut suurimman osan kaudesta sivussa, mutta saattaa tehdä paluun pelikentille tällä viikolla. LaMarcus Aldridge, Tony Parker, Rudy Gay, Pau Gasol ja Manu Ginobili ovat vuorollaan kärsineet loukkaantumisista kauden aikana ja se on eittämättä vaikuttanut joukkueen otteisiin. Ensi yönä San Antoniolta puuttuvat Aldridge, Ginobili ja Leonard.

San Antonio on kuitenkin yksi niistä joukkueista joita ei voi koskaan aliarvioida, vaikka se on 13 edellisottelustaan voittanut ainoastaan kolme ja niistäkin kaksi on tullut häntäpään Memphisiä ja Phoenixia vastaan. Etenkin saatuaan kaikki pelaajat kokoonpanoonsa, ei sitä voi koskaan laskea pois.

San Antonio on keskellä kolmen pelin vaikeaa vieraskiertuetta, kun se on aiemmin hävinnyt Golden Statelle ja Oklahoma Citylle edellispeleissään. Houstonin jälkeen se pääsee matkustamaan kotiin pelaamaan tärkeitä pelejä. Harden jätti Dallas-ottelun väliin, mutta San Antonion harmiksi hän palannee kokoonpanoon ensi yönä.

Houstonin ja San Antonion ottelu alkaa suorana lähetyksenä kello 2.00.