Tiistaina pelattiin täysi kierros miesten I divisioona A:n pudotuspelejä. Ura Basket eteni välieriin ottamalla kolmannen voiton JBA:sta lukemin 96–75. Myös Kristika Turku kaatoi Lahti Basketballin kolmannen kerran ja eteni välieräpeleihin suoraan kolmella voitolla. Pyrintö kavensi voittosarjaa ToPoa vastaan 73–66-voitolla ja HBA-Märsky otti toisen voiton Korikouvoista lukemin 81–75.

Ura Basket varmisti ensimmäisenä paikan miesten I divisioona A:n välierissä voittamalla JBA:n kolmatta kertaa tiistaina. Ura voitti ottelun selkein numeroin 96–75 (51–44). Vielä tauolle kohtalaisesti isäntien perässä pysynyt jyväskyläläisjoukko putosi kelkasta hiljalleen tauon jälkeen. Ura vei puolivälieräsarjan suoraan kolmessa ottelussa.

JBA pysyi kiitettävästi Ura Basketin kyydissä tiistain koitoksen avausjaksoilla ja vielä tauon jälkeen. Päätösjaksolle yhdeksän pisteen keulassa lähtenyt kotijoukkue pysäytti jyväskyläläisvieraat jauhaen tehokkaan 19–3 -pisteputken, mitä JBA ei enää pystynyt tasoittamaan.

Uran parhaimmistoa olivat tupla-tuplat paahtaneet Brian Moultrie (22/13/4) ja Pyry Rainamaa (21/13/3). JBA vastasi haasteeseen Valtteri Leppäsen (18/3/3) johtaessa pisteidentekoa Anton Kankaanpään (14/9) säestyksellä.

Kristika Turku trillerijatkoajan myötä välieriin

Kristika Turku nappasi välieräpaikan tiistaina päihittämällä Lahti Basketballin kolmatta kertaa puolivälierissä. Kovalla itseluottamuksella pelaava turkulaisryhmitys voitti ottelun äärimmäisen niukasti jatkoajan jälkeen 84–82 (37–35). Jatkoaika oli jo toinen joukkueiden välillä puolivälieräsarjassa.

Pienillä marginaaleilla tiistaina operoineet joukkueet eivät pystyneet venyttämään kelvollista johtoasemaa vielä avausjaksoilla. Tauon jälkeen turkulaiset saivat Tomi Lommin hyvillä kaukoheitolla venytettyä eron noin kymmeneen. Neljännellä jaksolla oli lahtelaisten vuoro vastata pirteällä hyökkäystyöskentelyllä. Henry Pwono tasoitti ottelun 72–72 tilanteeseen päätösminuutilla. Kun Kristikan heitot eivät uponneet, nähtiin Lahdessa jälleen jatkoaika. Jatkoaika painittiin tasaisissa merkeissä. Tomi Lommi upotti äärimmäisen tärkeät vapaaheitot loppuhetkillä sisään, eikä Lahti pystynyt enää tasoittamaan Otto Aallon hyppyheitosta huolimatta.

Tomi Lommi (19/2/3) pussitti ottelussa viisi kolmen pisteen heittoa. Mikael Sandberg tuki (18/7/5) eloisalla hyökkäystekemisellä. Lahtelaisten paras pistemies oli Devin Martin (28/10/1) tupla-tuplallaan. Myös 40 minuuttia urakoinut Henry Pwono (12/12/5) urakoi tupla-tuplan.

Tamperen Pyrintö kavensi puolivälieräsarjaa ToPoa vastaan

Tampereen Pyrintö otti tiistaina 73–66 (29–37) -vierasvoiton Torpan Pojista kaventaen puolivälieräsarjan voitot 2–1:een. Ottelu kulki pitkälti Tampereen Pyrinnön talutusnuorassa, vaikka Torpan Pojat pysyi pitkälle iskuetäisyydellä.

ToPo sai ottelun päätösneljänneksellä taisteluilmeen silmään ja kävi hetkellisesti johdossa. Tuomas Sukasen ja Eerik Harjun kolmen pisteen heitot sekä ja Antti Keski-Koukkarin lay-upit pitivät Pyrinnön lopussa voitossa kiinni.

Keski-Koukkari (14/2/3) ja Damon Williams (14/15/2) operoivat tehokkaimpina. Torpan Poikien riveistä erottui Juuso Kauppisen (21/3/3) taistelu hyökkäyspäässä sekä Milton Jenningsin (18/16/2) monipuolinen peli-ilta.

Torpan Poikien ja Tampereen Pyrinnön välinen puolivälieräsarja jatkuu perjantaina 16. maaliskuuta Tampereella Pyynikin palloiluhallissa kello 19.30

HBA-Märskylle toinen voitto kotihallissa

HBA-Märsky venytti voitot 2–1:een Korikouvoja vastaan käytävässä puolivälieräsarjassa. Märskyn lukiolaiset olivat kouvolalaisvieraitaan tiistaina parempia niukin lukemin 81–75 (33–41). Korikouvoilla oli ottelu näpeissä avausjaksojen jälkeen, mutta isäntien tehokkaampi hyökkäyspeli ottelun päätösminuuteilla ratkaisi loppulukemat helsinkiläisille.

Päätösjakso alkoi 52–52-tasalukemista. HBA iski jakson alkuun 9–0-pisterallin, jonka purkaminen tuotti vieraille vaikeuksia loppuminuuteilla. Miika Heinosen (7/4/4) kolmen pisteen arvoinen säkitys auttoi HBA:ta nykäisemään piste-eron lopulta voitoksi.

HBA:n Mikael Jantunen (15/17/3) urakoi tupla-tuplan. Tomas Pihlajamäen (14/3/4) pelasi tehokkaat 19 minuuttia. Korikouvojen riveistä Vili Nyman (15/9/3) ja Kenneth Hall (13/9/2) pelasivat virkeät minuutit.

HBA:n ja Korikouvojen puolivälieräsarja jatkuu lauantaina 17. maaliskuuta Kouvolan Jatke-areenalla kello 17.00