Korisliigan kolmen kähinän keskiviikkoa kannatteli Kouvojen komea, 81-79 (47-42) -vierasvoitto Joensuun Katajasta. Muualla BC Nokia veivasi Korihait nurin numeroin 108-77 (45-34) ja Seagulls suoritti saman toimenpiteen kotonaan Lapuan Kobria vastaan, pitäen sarjapisteet Kisiksellä lukemin 91-65 (43-24).

Kouvot palasi voittojen tielle Korisliigan keskiviikon kierroksella, joukkueen matkustettua Joensuun Katajan vieraaksi. Pitkään ottelua hallinnut Kouvot näytti jo lipsauttavan voiton takaisin isäntien käsiin, kunnes väkevät viimeiset kaksi minuuttia käänsivät voiton lopulta Kouvoille numeroin 81-79 (47-42).

Kataja myllytti tiensä päätösjakson jälkimmäisellä puoliskolla 13 pisteen takamatkalta jo kahden pisteen johtoon, Atte Pertun kolmosen räjäyttäessä kotiyleisön huutomyrskyyn reilut kaksi minuuttia ennen päätössummeria. Kouvot kuitenkin vastasi tiivistämällä puolustuksensa ilmatiiviiksi ja nousi trillerin voittoon Ville Kauniston tasoittavalla kakkosella, sekä Wayne Bernardin voittokorilla, joka sujahti korisukan läpi viimeisellä mahdollisella hetkellä.

– Olen todella iloinen voitosta. Katajalta myös hieno suoritus pelata tässä ottelussa voitosta käytössä olevilla pelaajilla, Kouvot-luotsi Jyri Lehtonen totesi Korisliigan sivuilla.

Kauniston 15 pisteen ja 12 levypallon tupla-tupla tahditti isäntiä läpi illan, miehen etukentän rikoskumppanin Thomas Gipsonin (13/7/5 syöttöä) louhiessa myös väkivahvasti. Drew Brandon (16/12/5 syöttöä) toisti Kauniston saavutuksen ja Tuomas Hirvonen kieputteli tilastolakanalleen 11 pistettä ja 8 koriin johtanutta syöttöä.

Tupla-tuplat mieheen lapioineet Wesley Saunders (29/11/4 syöttöä/4 riistoa) ja Daniel Bejarano (24/11) johtivat Katajaa, Eric Garcian rytmittäessä isäntien pelaamista 19 pisteen, 6 levypallon ja 8 koriin johtaneen syötön edestä.

BC Nokia karkasi Korihailta

BC Nokia otti seitsemännen voittonsa kymmenestä edellisestä ottelusta, kun se isännöi sarjajumbo Korihaita. Puoliajalla ottelua 11 pisteellä johtaneet näätäpaidat karkasivat lopulta vastaansanomattomaan 108-77 (45-34) -kotivoittoon.

Helmikuun kuukauden pelaaja Vincent Council jatkoi vahvaa pelivirettään, nakutellen tupla-tuplan 12 pisteellä ja 11 koriin johtaneella syötöllä. Vahvalla pelipäällä olivat myös joukkueen pistekärki Leyton Hammonds (24/6) sekä 20 pistettä ja 7 levypalloa tililleen kirjauttanut Aapeli Alanen.

Monipuolinen laituri Sean O’Brien oli vieraiden terävintä osastoa 20 pisteellä ja 12 levypallolla, Kevin Bracy-Davisin (19/8) ja Kenney Funderburkin (13/4) väläytellessä myös osaamistaan.

Seagulls kietoi Kobrat solmuun

Helsinki Seagullsin puolustus oli valttia keskiviikkona Töölön Kisahallin parketilla, Lapuan Kobrien matkatessa helsinkiläisten vieraaksi. Avauspuolikkaalla vain 24 pisteessä vierailijat pitänyt Seagulls löysäsi otettaan hieman toisella puoliajalla, mutta juoksi silti vakuuttavaan 91-65 (43-24) -kotivoittoon.

Timo Heinosen 18 pistettä, 6 levypalloa ja 4 syöttöä oli isäntien parasta osastoa, Tuukka Kotin (10/11/5 syöttöä) kompatessa etukentän partneriaan. Meisahn Basabe täydensi Seagullsin etukentän vahvan illan 18 pisteellä.

Kobrien parhaimmistoa hankalassa ottelussa olivat 25 pistettä nakuttanut Christopher Ortiz ja 13 pistettä latonut Stephen Croone.