Clippers taistelee pudotuspelipaikasta Oklahoma Cityssä Ruudun TV-ottelussa

© Kuva: Getty Images

Ruudun ensi yön TV-ottelussa Los Angeles Clippers päättää kolmen ottelun vieraskiertueensa kohtaamalla Oklahoma City Thunderin.

NBA-kauden kaartuessa loppusuoralle molemmilla joukkueilla on ottelussa isot panokset. Oklahoma City tavoittelee tiukasti kotietua pudotuspelien ensimmäiselle kierrokselle ja Clippers yrittää sen sijaan nousta pudotuspelipaikalle. Toisaalta Clippersin voitto ensi yönä toisi sen vain kolmen voiton päähän Thunderista, joten ei OKC:n pudotuspelipaikka ole vielä kirkossa kuulutettu.

OKC pääsee lähtemään otteluun neljän ottelun voittoputkessa ja parin päivän levon jälkeen. Voitoista kolme tuli sarjan häntäpääjoukkueita vastaan (Phoenix, Sacramento, Atlanta), joten joukkueen todellisesta iskukyvystä se ei välttämättä anna oikeaa kuvaa. OKC on napsinut viimeaikaiset voittonsa San Antonio -voittoa lukuun ottamatta pääasiassa häntäpään joukkueita vastaan. Se on kuitenkin joutunut taipumaan heti, kun vastus on hieman koventunut. Se on hävinnyt viimeisen reilun kuukauden aikana Lakersille, Clevelandille, Golden Statelle, Portlandille ja Houstonille. Sen kauden loppuohjelma onkin hankala, sillä se koostuu lähinnä kärkijoukkueiden sekä pudotuspelipaikoista taistelevien joukkueiden kohtaamisista. Mikään mahdottomuus OKC:n luisuminen pudotuspeleistä ei siis ole.

Clippers on ollut hyvässä iskussa viime aikoina ja pystynyt nostamaan tasoaan. Viime yönä se hävisi hyvän taistelun jälkeen Houstonille, mutta on viime otteluissaan pystynyt päihittämään viimeisen kuukauden aikana muun muassa Bostonin, Denver ja Clevelandin sarjan häntäpään joukkueiden lisäksi. Clippersin avainkysymyksenä on aina puolustuspelaaminen ja kahdessa aiemmassa OKC-ottelussa se päästi vastustajansa jylläämään molemmissa yli 120 pistettä. Sen puolustus on kuitenkin tiivistynyt viime aikoina ja Houstonin se pysäytti 112 pisteeseen, joka on sarjan tulivoimaisinta joukkuetta vastaan suhteellisen hyvä suoritus.

Oklahoma Cityn peli pyörii pääsääntöisesti Russell Westbrookin (25,3/9,6/10,2), Paul Georgen (21,9/5,6) ja Carmelo Anthonyn (16,8/5,9) varassa. Westbrook tilastoi edellisottelussaan uransa sadannen tripla-tuplan. Samalla hän on kautta aikain neljäs pelaaja, joka rikkoi rajapyykin. George saattaa missata ensi yön ottelun kuten myös ykkössentteri Steven Adams. Clippersiltä Lou Williams (23,0), Tobias Harris (20,4/7,0) ja DeAndre Jordan (12,1/15,3) kuuluvat joukkueen kulmakiviin.

Suora lähetys ottelusta alkaa kello 2.00.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.