Korisliigassa pelataan perjantaina iso ottelu, kun sarjan hännillä majailevat Korihait ja Kobrat iskevät yhteen. Ottelun voittaja ottaa jo ison harppauksen sarjapaikan säilyttämiseen.

Korihait ja Kobrat ovat tasapisteissä viimeisellä sijalla. Tämän pelin voittaja ottaa edun keskinäisissä peleissä ja näin häviäjän pitäisi ottaa kaksi voittoa toista enemmän viimeisestä viidestä pelistä. Musiikkitermein ilmaistuna, taitaa olla liian vaikea polkka soitettavaksi.

Korihaiden kakkoskoutsi Petri Helminen kertoi joukkueen käyttäneen torstain harjoitukset kevyeen heittelyyn. Panokset ovat tiedossa ja joukkue oli hyvin keskittynyt torstaina.

– Toistaiseksi kauden tärkein peli tällä kaudella. Hieman katseltiin, mitä Nokiaa vastaan kohellettiin ja mitä tehtiin oikein. Hiukan muutetaan taktiikkaa keskiviikosta, kun on erilainen vastustaja kyseessä, Helminen aloitti Korihaiden sivuilla.

Lapualla on viisi amerikkalaispelaajaa, joista luonnollisesti vain neljä on tulessa. Helminen ennakoi, että Stephen Croone ja Nick Kellogg ovat ainakin mukana, kuin myös isokokoinen Christopher Ortiz.

– Ollaan varauduttu kahdella tavalla riippuen Lapuan jenkkivalinnoista.

Jumbofinaalista odotetaan tasaista ja vauhdikasta. Korihait haluaa näyttää kotiyleisölleen, että se haluaa välttää karsinnat kaikin keinoin.

– Haluamme olla aggressiivisia ja vastustajan iholla kaiken aikaa. Uskon, että yleisökin näkee taistelevaa korista. Voi olla jopa lämmin peli, kun on vastustaja Pohjanmaalta, Helminen heitti.