Korisliigan lauantai-illan tupla pelattiin Joensuussa ja Tampereella. KarhuBasket oli ikävä vieras Katajalle, nousten tuntuvalta takamatkalta lopulta 86-85 (38-50) -vierasvoittoon. Pyynikillä Pyrintö voitti korintekokilpailun, tamperelaisten kaataessa Helsinki Seagullsin lukemin 97-87 (46-50).

KarhuBasket otti jo seitsemännen perättäisen voiton lauantai-iltana, joukkueen kaataessa Joensuun Katajan vierasparketilla numeroin 86-85 (38-50). Toisella puoliajalla jo 16 pisteen takamatkalle ajautunut KarhuBasket nousi Stephen Maxwellin ja Henri Kantosen onnistumisilla päätösjakson jälkimmäisellä puoliskolla kuuden pisteen johtoon ja puolusti tiensä päätössummeriin asti pisteen johdossa.

Maxwellin (22/10) ja Gregory Manganon (15/12) tupla-tuplat jatkoivat kauhajokisten etukentän dominoivaa otetta Korisliigan kevätparketeilla. Kaksikon takana Kantonen (18/6 syöttöä) ja Bojan Sarcevic (21/7 syöttöä) operoivat takakentällä vakuuttavalla otteella.

Tupla-tuplia pyöriteltiin myös Katajan riveissä, sisäpelaaja Kenneth Simmsin (17/11) louhiessa yhden levypallojen kanssa ja Eric Garcian (11/12 syöttöä) taiteiltua toisen syöttöjen kanssa. Wesley Saunders johti Katajaa sukanheilutuksen saralla, miehen lapioitua peräti 32 pistettä.

Pyrintö karkasi lokeilta

Tampereen Pyrintö käänsi lauantai-illan kamppailun Helsinki Seagullsia vastaan toisella puoliajalla nimiinsä, tamperelaisten ottaen seitsemännen voiton kymmenestä edellisestä ottelusta. Pahimmillaan 11 pistettä perässä ollut Pyrintö suoritti ryhtiliikkeen toisella puoliajalla, nousten lopulta komeaan 97-87 (46-50) -kotivoittoon.

Topias Palmi nakutti 23 pistettä ja etukentän mylvijä Brian Asbury löylytti 22 pistettä, repi 9 levypalloa ja kähvelsi 5 riistoa. Antero Lehto heitti 5 pistettä ja jakoi 7 koriin johtanutta syöttöä.

Melsahn Basabe toimitti 12 pisteen ja 10 levypallon tupla-tuplan ja Tuukka Kotti kieputti 27 pistettä ja louhi 8 levypalloa. Monipuolinen Remy Abell heitti 24 pistettä ja Antti Kanervo kirjautti tililleen 13 pistettä ja 7 koriin johtanutta syöttöä.