Chicago Bulls tähdittää ensi yönä jälleen Ruudun TV-ottelua, kun se kohtaa kotikentällään Milwaukee Bucksin. Chicago on tällä hetkellä kolmen ottelun tappioputkessa, kun taas Milwaukee taistelee tiukasti pudotuspelipaikasta.

Chicago on kärsinyt paljon poissaoloista viime otteluissaan ja se on näkynyt tulostaululla. Lauri Markkanen, Zach LaVine ja Kris Dunn ovat kaikki olleet loukkaantuneina ja lisäksi Robin Lopez on katsellut pelejä pääasiassa penkiltä käsin. Kun avausviisikon pelaajista on puuttunut peräti neljä, on se eittämättä näkynyt kentällä ja samalla osoittanut Chicagon materiaalin kapeuden.

Cristiano Felicio, Paul Zipser, Cameron Payne, Bobby Portis, David Nwaba, Jerian Grant, Antonio Blakeney ja Noah Vonleh ovat saaneet nyt näyttömahdollisuutensa, jonka he ovat vaihtelevasti käyttäneet hyväkseen. Yksittäisiä valopilkkuja on Chicagon pelistä ajoittain näkynyt, mutta kukaan rotaatiopelaajista ei ole noussut sellaiselle tasolle, että olisivat uhkaamassa tosissaan aloitusviisikon paikasta kaikkien ollessa pelikunnossa.

Markkanen kärsii edelleen selkävaivoista, mutta hänen paluunsa on mahdollinen viikonlopun otteluissa. Vielä ei ole kuitenkaan täyttä varmuutta pukeeko Markkanen pelivaatteet ylleen Milwaukee-otteluun. Epävarmaa on myös Milwaukeen tähtipelaaja Giannis Antetokounmpon pelaaminen. Kreikkalainen loukkasi nilkkansa edellispelissä eikä hänen pelaamisensa ole vielä varmaa. Antetokounmpon loukkaantuminen osui pahaan paikkaan, sillä Milwaukee taistelee edelleen tiukasti pudotuspelipaikasta. Ero takana tulevaan Detroitiin on turvallisen tuntuinen 5,5 voittoa, mutta samalla se hamuaa myös ylemmäs, sillä Miami on 1,5 voiton päässä ja Washington, Indiana ja Philadelphia ovat kaikki neljän voiton sisällä.

Chicagon ainoat loppukauden panokset ovat sen sijaan siinä kuinka alas se sarjataulukossa valahtaa ja siten saa korkeammat mahdollisuudet saada korkea varausnumero. Tällä hetkellä Bulls in ”tankkauskisassa” kahdeksantena, mutta muutamalla lisätappiolla ja vastustajien yllätyksillä sen prosentit ykkös- tai kärkikolmikon varaukseen nousisivat kohisten. Ongelma vain on, että kaikki muutkin joukkueet tankkaavat parhaansa mukaan.

Suora lähetys ottelusta alkaa kello 2.00.