Naisten maajoukkueen avainpelaaja Annika Holopainen havittelee Saksan cupin voittoa, kun viikonloppuna pelataan cupin Final four –turnaus. Sofia Pelander sen sijaan aloittaa mitalitaistelun Ruotsin liigan pudotuspeleissä.

Holopaisen Wasserburg selvitti tiensä viikonloppuna pelattavaan Saksan cupin Final four –turnaukseen. Wasserburg kohtaa välierässä lauantaina Veilchenin, jonka voittaja etenee sunnuntaina pelattavaan finaaliin. Wasserburg lähtee välierään selvänä ennakkosuosikkina, sillä se vei joukkueiden runkosarjan kohtaamiset selvästi nimiinsä. Lokakuussa Wasserburg haki vierasvoiton 75-43-lukemin ja tammikuussa Wasserburg murjoi kotikentällään taululle lukemat 99-53. Wasserburg sijoittui runkosarjassa toiseksi, kun taas Veilchen säilytti niukasti sarjapaikkansa.

Holopainen lähtee tulevaan välierään luottavaisena, muttei odota pelistä läpihuutojuttua.

– Tosi hyvillä ja innokkain mielin odotamme cupin pelejä. Olemme saaneet loukkaantuneet vihdoin takaisin kokoonpanoon. Vaikka olemme voittaneet aiemmat kohtaamiset selvästi, niin Veilchen on kova vastus ja tässä liigassa kaikki joukkueet voivat voittaa toisensa. He voittivat viimeisillä kierroksilla kärkijoukkueita, joten vaarallinen joukkue on tulossa, Holopainen miettii Koripalloliiton tiedotteen mukaan.

Wasserburg on hallinnut viimeisen reilun vuosikymmenen ajan Saksan naisten koripallokenttiä. Neljänä edelliskautena se on juhlinut tuplamestaruutta, mutta tällä kaudella se sijoittui runkosarjassa toiseksi Kelternin jälkeen.

– Kaikki aina odottavat, että Wasserburg on ykkönen ja tietenkin olemme hieman pettyneitä ettemme saaneet ykkössijaa. Kuitenkin, kun ottaa huomioon kaikki loukkaantumiset ja muutokset sekä pelaajistossa että valmentajistossa, niin kakkossija oli ihan hyvä.

Wasserburg on Saksan ehdoton ykkösseura ja joukkueelta odotetaan aina voittoa. Holopainen tiedostaakin, että mestarin päänahka on aina haluttua.

– Moni muu haluaa Wasserburgin häviävän ja monelle tulee vähän ylimääräistä aina meitä vastaan. Meidän on kuitenkin suojeltava mestaruutta eikä mikään ole itsestään selvää, Holopainen muistuttaa.

Toisessa välieräottelussa kohtaavat turnauksen emäntäjoukkue Chemnitz sekä runkosarjan voittaja Keltern.

Ruotsin liigan runkosarjassa seitsemänneksi sijoittunut Pelanderin Norrköping saa vastaansa pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella toiseksi sijoittuneen Uumajan. Norrköping hävisi molemmat kauden keskinäiset runkosarjan ottelut. Joukkueet kohtasivat runkosarjan viimeisellä kierroksella, jossa Norrköping pisti tiukasti kampoihin taipuen lopulta kahdeksalla pisteellä.

– Harmi, että yhdellä voitolla enemmän olisimme sijoittuneet sarjassa paremmin ja voineet välttää Uumajan ja saada siten hieman helpomman vastustajan. Ei kuitenkaan mahda mitään ja pelasimme heitä vastaan ihan hyvin viime kerralla. Heillä on paljon hyviä pelaajia ja ulkomaalaisia ja peliin on mielenkiintoiset asetelmat. Lähdemme ottelusarjaan selkeänä altavastaajana eikä moni usko meidän mahdollisuuksiimme. Me kuitenkin uskomme, Pelander kertoo.

– Skoutin kannalta on helpompi, että pelasimme heitä vastaan juuri ja sen kannalta peliin on helpompi lähteä. Toivottavasti he eivät ole muuttaneet peliään paljon, tai jos ovat, niin me muutamme sitten omaa peliämme. Positiivisin mielin lähdemme peleihin, Pelander jatkaa.

Pelander paranteli alkukauden polvivammaan, mutta palasi helmikuun alussa pelikentille ja ehti pelata kuusi runkosarjan ottelua. Paluu kentille on sujunut suunnitelmien mukaan.

– Kaikki on mennyt hyvin eikä polven kanssa ole ollut ongelmia. Siinä ei ole ollut turvotusta eikä kipuja. Täytyy kuitenkin olla vielä sen suhteen hieman varovainen, mutta kaikki näyttää hyvältä. Peli on vielä hieman hakemista, kun en pelannut vuoteen, mutta se paranee koko ajan, Pelander iloitsee.

Puolivälierät pelataan paras kolmesta –järjestelmällä, joka sopii Pelanderin mukaan Norrköpingille hyvin.

– Helpompi Uumaja on voittaa kahdesti kuin kolmasti, heittää Pelander.

Puolivälieräsarja alkaa lauantaina 24.3., toinen peli pelataan maanantaina 26.3. ja mahdollinen kolmas ja ratkaiseva ottelu 28.3.