HBA-Märsky tarjosi tehokkaan comeback-voiton lauantaina miesten I divisioona A:n toisessa välieräottelussa Kristika Turkua vastaan. Ottelu päättyi helsinkiläisten 81–77-voittoon. Toisessa välieräparissa Torpan Pojat tasoitti välieräsarjan Ura Basketia vastaan 97–76-voitolla.

HBA-Märsky oli epämiellyttävä vieras lauantaina Divari-A:n pudotuspelikarkeloissa. Helsinkiläiset nappasivat Kristika Turulta päätösneljänneksellä johtoaseman porskutellen niukkaan 81–77 (39–49) -voittoon. Voitto oli HBA-Märskyllä välieräsarjassa toinen perättäinen. Sarja on katkolla HBA-Märskylle tiistaina 27. maaliskuuta.

HBA-Märsky oli lauantain kamppailussa pitkälti takaa-ajajan asemassa. Tasaisen avausjakson jälkeen Kristika Turku kiskaisi piste-eron tehokkaalla hyökkäyksellä kymmeneen pisteeseen. Tauon jälkeen HBA-Märsky ei saanut vielä kunnollisia kavennustalkoita aikaiseksi, mutta ottelun päätösneljänneksellä joukkue tuli ensin Mikael Jantusen lay-upilla tasoihin ja meni sitten saman miehen donkilla johtoon. Turkulaisten Mikael Sandbergin kolmonen vei isännät vielä kertaalleen johtoon kunnes Jantusen lay-up ja Miika Heinosen vapaaheitot ratkaisivat pisteet HBA-Märskylle.

Jantunen (18/6/2) ja Heinonen (18/5/3) olivat helsinkiläisten tehokaksikko. Kristikan riveistä Sandberg (18/7/2), Tomi Lommi (19/2) ja Eero Innamaa (18/1/5) urakoivat kaksinumeroiset lukemat.

Torpan Pojat vahvaan kotivoittoon

Torpan Pojat tasoitti miesten I divisioona A:n välieräsarjan Kaarinan Ura Basketia vastaan lauantaina. ToPo puski vahvoilla otteilla karkumatkalle kolmannella jaksolla ja taisteli loppuminuuteilla 97–76 (43–40) -voittoon.

Torpan Pojat oli launataina selkeästi vahvempi joukkue. Vähintään 20 pistettä jokaisella jaksolla urakoinut helsinkiläisryhmä ei pysähtynyt ennen päätössummeria. Ura Basket sai kavennettua piste-eroa päätösjaksolla parhaimmillaan seitsemään pisteeseen, mutta kunnolliseen iskuun joukkueen puhti ei lauantaina riittänyt.

Torpan Poikien peli rullasi pitkälti Milton Jenningsin (27/11/4) kautta Juuso Kauppisen (21/3) ja Ilpo Pehkosen (18/4/6) tarjotessa tehokasta tulitukea. Ura Basket juoksi kannoilla Pyry Rainamaan (16/10/5) tehokkaan pelivireen ja Brian Moultrien (12/5/2) tuen avulla.