San Antonio Spurs ja Milwaukee Bucks tarjoavat NBA-herkkua sunnuntai-illan NBA-ottelussa. Panokset otteluun lähdettäessä ovat molemmilla tapissa, sillä kumpikin taistelee tiukasti edelleen pudotuspelipaikasta.

Kotijoukkue Milwaukee on tällä hetkellä itäisessä konferenssissa kahdeksantena, eli kiinni viimeisessä pudotuspelipaikasta. Sen tilanne on kuitenkin kohtuullisen hyvä, sillä Detroit on takana 5,5 voiton päässä. Milwaukeella on mahdollisuuksia nousta vielä ylemmäs, sillä neljäntenä tällä hetkellä oleva Philadelphia on neljän voiton päässä.

San Antonio on saanut pelinsä rullaamaan ratkaisevalla hetkellä, kun se seilaa tällä hetkellä kuuden ottelun voittoputkessa. Toisaalta kaikki kuusi voittoa tulivat kotikentällä ja nyt San Antonio on taas tien päällä. Sillä ei ole kuitenkaan vielä varaa huokaista helpotuksesta, sillä yhdeksäntenä oleva Denver vaanii vain kolme voittoa perässä. Toisaalta San Antonio voi nousta konferenssissa vielä kolmanneksi, kun Portland on vain 1,5 voiton päässä. Panosta siis molemmilla joukkueilla piisaa.

San Antonio on ollut viimeisen noin 20 vuoden ajan NBA:n vakain organisaatio, joka on tottunut menestymään eivätkä draamat ole liittyneet seuraan. Tällä kaudella draamaa on kuitenkin ollut korkojen kera ja se on liittynyt tähtipelaaja Kawhi Leonardiin. Leonard on pelannut tällä kaudella ainoastaan yhdeksän ottelua kärsittyään reisivammasta. Hänen paluullaan on spekuloitu pitkin kautta eikä hänen paluuaikataulustaan ole vielä täyttä varmuutta. Muutama viikko sitten hänen ennakoitiin tekevän paluun maaliskuussa, mutta nyt näyttää jälleen siltä, ettei Leonardia välttämättä nähdä tämän kauden aikana enää pelikentällä. San Antonion kokeneet pelaajat Manu Ginobili ja Tony Parker ovat muun muassa jo ehtineet ilmaista tuskastumisensa tilanteeseen ja juupas-eipäs -leikkiin.

Omat loukkaantumishuolensa on myös Milwaukeelle, kun joukkueen tähti Giannis Antetokounmpo joutui jättämään edellisen Chicago-ottelun väliin nilkkavaivan takia. Kreikkalaisen odotetaan kuitenkin palaavan tositoimiin San Antoniota vastaan.

Suora lähetys ottelusta alkaa kello 22.30.