Miesten I divisioona A sai ensimmäisen finaalijoukkueensa tiistaina kun HBA-Märsky punnersi 86–84 -voittoon Kristika Turusta. Toisessa välieräparissa Ura Basket nousi voittoon Torpan Pojista lukemin 93–86.

Lukiolaisjoukkue HBA-Märskyn äärimmäisen kova pudotuspelikevät jatkuu miesten I divisioona A:n finaaleissa. Joukkue kellisti turkulaisen Kristikan kolmatta kertaa peräkkäin tiistaina äärimmäisen tiukan kamppailun jälkeen lukemin 86–84 (41–34).

HBA-Märsky hurjasteli jo toistamiseen trilleriksi muodostuneen välieräottelun kalkkiviivoilla voittajaksi, kun joukkue isännöi tiistaina Kristika Turkua Helsingin Mäkelänrinteellä. Äärimmäisen tasaisten avausjaksojen jälkeen helsinkiläiset ehtivät venyttää piste-eron 12, kunnes turkulaiset kairasivat kolmannen jakson lopussa tasoihin. Päätösneljänneksellä turkulaiset hakivat johtoasemaa, mutta HBA pystyi pysymään vieraiden kannoilla loppusekunneille. Voittopisteet pääsi lopussa ratkaisemaan Miika Heinonen vapaaheittoviivalta Kristikan Eero Innamaan hukattua loppusekuntien heittopaikkansa.

Mikael Jantunen (25/9/3) oli jälleen HBA-Märskyn terävimpiä pisteidentekijöitä. Miika Heinonen (16/2/6) ja Tomas Pihlajamäki (13/2/1) punnersivat kaksinumeroiset pistelukemat. Vieraiden tehokkain oli Mikael Laihonen (16/10/1) tupla-tuplallaan Eero Innamaan (22/8/4) pelatessa pirteät minuutit.

Ura Basketin nousu onnistui

Kaarinan Ura Basket onnistui kaivamaan tärkeän 93–86 (38–55) -kotivoiton Torpan Pojista tiistaina. Isännät onnistuivat kääntämään pelin päälaelleen kolmannella jaksolla ja porskuttelemaan voittoon päätösjaksolla.

Torpan Poikien peli kulki tiistain ottelun avausjaksoilla. Ensimmäisellä neljänneksellä joukkue onnistui nousemaan parhaimmillaan 14 pisteen johtoon ja nostamaan lukemia hienoisesti toisella jaksolla. Ura Basketin pukukopissa oli kuitenkin juonittu ottelun askelkuviot uusiksi tauolla, ja kolmannella jaksolla kentällä nähtiin taistelevampi kotijoukkue. Ura nousi kolmannella jaksolla johtoon tasaisen kolmostykityksen ansiolla. Päätösjakso oli tasaista kamppailua, jossa Ura Basket onnistui pitämään lopulta vahvemmalla hyökkäyspelillä voittolukemat nimissään.

Uran Brian Moultrie (14/8) ja Eero Aaltonen (18/3/1) pelasivat tehokkaan välierän Eero Sahlbergin (13/1/2) ja Ville Hännisen (9/3/6) osuessa kolme kolmeen pisteen säkitystä mieheen. ToPon peliä johti Milton Jennings (28/21/2) hurjalla draivilla Juuso Kauppisen (20/4/1) ja LD Williamsin (18/4/3) säestyksellä.

Joukkueiden välinen välieräsarja jatkuu 30. maaliskuuta kello 18.30. Sarja on Ura Basketille katkolla voitoin 2–1.