San Antonion Spursin ja Oklahoma City Thunderin ottelun lähtökohdat ovat herkulliset. Molemmat tarvitsevat kiihkeästi voittoja pudotuspelipaikan sekä mahdollisimman hyvän sijoituksen varmistamiseksi.

Läntisen konferenssin tilanne on äärimmäisen herkullinen, sillä viimeisestä kuudesta jäljellä olevasta pudotuspelipaikasta taistelee kahdeksan joukkuetta. Portlandin paikka pudotuspeleissä on vain sinettiä vaille selvä, mutta OKC ja Spurs joutuvat jännittämään vielä oman kohtalonsa puolesta. OKC on tällä hetkellä konferensissa neljäntenä, mutta yhdeksäntenä oleva Clippers on vain kolmen voiton päässä. Kuudentena oleva San Antonio nousisi voitolla OKC:n kanssa samoihin pisteisiin, joten jokaisen voiton merkitys tässä vaiheessa kautta on äärimmäisen iso.

Kotijoukkue San Antonio lähtee otteluun kahden peräkkäisen vierastappion rasittamana eikä joukkueen tilannetta paranna LaMarcus Aldridgen loukkaantuminen. Aldridge loukkasi polvensa Washingtonia vastaan eikä vamman vakavuudesta ole vielä tietoa. Mikäli hän selvisi säikähdyksellä, saattaa hän olla kokoonpanossa ensi yönä. Aldridgen menestys olisi kova pala San Antoniolle, sillä hän on joukkueen hyökkäyspelin keihäänkärki. Hän on tällä kaudella tilastoinut keskimäärin 23,1 pistettä ottelua kohden. Hänen ollessa sivussa San Antoniolta ei löydy luontaista ratkaisijaa hyökkäyspäästä. Kawhi Leonard (16,2) on edelleen sivussa ja Rudy Gay (11,1) vasta palaamassa täyteen pelikuntoon loukkaantumisen jälkeen. San Antonion pelifilosofia nojautuu epäitsekkyyteen, mutta Aldridgen ja Leonardin poissa ollessa jonkun olisi otettava vastuu pisteiden teosta. Pau Gasol (10,5), Patty Mills (9,7), Danny Green (8,8), Manu Ginobili (8,7) ja Toni Parker (8,1) alkavat olla jo parhaat päivänsä nähneet eivätkä nuoremman polven Kyle Anderson (7,9), Dejounte Murray (7,7) tai Bryn Forbes (7,0) ole onnistuneet nousemaan vielä sille johtajatasolle. Vaikka San Antonio lähtee peliin kahden tappion rasittamana, on se kotonaan ollut äärimmäisen vahva, sillä se on voittanut seitsemän peräkkäistä kotiotteluaan.

OKC on pelannut niin ikään vahvasti viime aikoina ja yhdeksästä edellisottelusta on taskussa seitsemän voittoa. Ainoat tahrat saldossa ovat pisteen tappio Bostonille sekä kolmen pisteen häviö Portlandille. OKC pääsee lähtemään otteluun myös levänneenä, sillä joukkueella on alla kolme lepopäivää, kun taas Spurs ahkeroi viime yönä häviten Washingtonille.

Jos San Antoniolla on puutetta ratkaisijoista, samaa ei voi sanoa Oklahoma Cityn joukkueesta. OKC:n ongelma voi tosin olla, että ratkaisijavaihtoehtoja on liian monta. Russell Westbrook (25,4), Paul George (21,6) ja Carmelo Anthony (16,3) ovat tottuneet olemaan joukkueidensa tähtipelaajia, ja niitä keille pallo pelataan ratkaisuhetkillä. Ajoittain OKC:n peli on pyörinyt mallikkaasti, mutta kolmikon yhteispeli ei ole vielä klikannut sillä tavalla miten sen odotettiin ja toivottiin.

Suora lähetys jännitysnäytelmästä alkaa kello 3.00 Suomen aikaa.