Ensi yönä Ruudun TV-ottelussa nähdään herkullinen kohtaaminen San Antonio Spursin ja Houston Rocketsin kesken.

Houston sinetöi läntisen konferenssin ykköspaikan ja myös koko NBA:n runkosarjan voitto on enää sinettiä vaille selvä. San Antoniolla on sen sijaan vielä mahdollisuudet päätyä konferenssissa sijoille 3-10. Edellisottelussaan Spurs otti elintärkeän voiton Oklahoma Citystä ja harppasi konferenssissa neljänneksi. Samalla ero pudotuspelipaikan alapuolella kyttääviin Clippersiin ja Denveriin kasvoi kolmeen voittoon. San Antonion onneksi LaMarcus Aldridgen Washingtonia vastaan saama tärsky polveen ei osoittautunut vakavaksi, vaan hän oli johdattamassa joukkuetta voittoon Oklahoma Cityä vastaan.

Aldridgen ympärille San Antonion peli tällä hetkellä kulminoituu. Hän on pelaaja, joka pystyy ratkaisuihin hyökkäyspäässä ja täysin avainasemassa siinä. Hän saa luonnollisesti tukea muilta, mutta Aldridge on se kehen katseet kiinnittyvät Kawhi Leonardin ollessa edelleen sivussa.

Houstonin punakone on ihastuttanut tällä kaudella ja James Hardenin häikäilemätöntä yksi vastaan yksi -pelaamista sekä joukkueen ikuista vihreää valoa heittopaikoissa on hauska katsoa. Mike D’Antonin luoma hyökkäyskoneisto pelaa vahvuuksillaan, sillä Houston on ladattu täyteen hyvillä heittäjillä ja liikkuvilla pelaajilla. Vastustajan valmentajilla onkin ainainen miettimisen aihe, antaako Hardenin tehdä mitä haluaa ja pyrkiä eliminoimaan muut, vai pistää Harden ahtaalle ja toivoa, ettei muilla heitto putoa.

Vastakkain on pelityyliltään kaksi varsin erilaista joukkuetta, kun San Antonio nojaa pallon liikkeeseen ja koko joukkueen vahvaan syöttöpelaamiseen ja Houstonin isolation-hyökkäys korostaa yksilötaitoja ja heittopeliä. Jälkeä on tullut molemmilla tyyleillä, joten odotettavissa on vähintäänkin mielenkiintoinen ja viihdyttävä ottelu.

Suora lähetys ottelusta starttaa jo kello 22.30.