USA:n yliopistomestaruus ratkeaa ensi yönä, kun finaalissa kohtaavat Villanova ja Michigan.

Michigan selvitti tiensä finaaliin voittamalla välierässä chicagolaisen Loyolan 69-57 ja Villanova kampesi tieltään Kansasin 95-79. Villanova voitti mestaruuden edelliskerran toissa vuonna ja yhteensä se on voittanut mestaruuden kahdesti. Michiganilla on tilillään yksi mestaruus ja se on vuodelta 1989. Edellisen kerran Michigan selviytyi Final four -turnaukseen vuonna 2013, jolloin se sijoittui toiseksi.

Ottelussa nähdään mielenkiintoisia nimiä, joista povataan ensi kesän NBA-varauksia. Villanovan Mikal Bridgesistä veikkaillaan lottery-varausta ja lisäksi Jalen Brunson on vahva ehdokas ensimmäisen kierroksen varaukseksi. Michiganilta erityisesti Moe Wagner on ennakkokaavailuissa mukana.

Naisten mestaruudesta pelattiin viime yönä ja voiton vei jännittävien vaiheiden jälkeen Notre Dame, joka voitti finaalissa Mississippi Staten 61-58. Aiemmin välierässä Notre Dame oli onnistunut voittamaan ennakkosuosikki UConnin 91-89. Mississippi State sen sijaan eteni finaaliin kukistamalla Louisvillen.

Miesten finaali alkaa Suomen aikaa kello 4.20.