Ruudun TV-ottelussa nähdään jo hieman esimakua mahdollisesta pudotuspelikohtaamisesta, kun Oklahoma City Thunder saa kotikentälleen Golden State Warriorsin. Joukkueiden välisistä kohtaamisista ei ole viime vuosien aikana kipinöitä puuttunut.

Toissa kesänä NBA:tä seuraava maailma odotti kuumeisesti Kevin Durantin liikkeitä vapailla markkinoilla. Oklahoma City Thunder oli toivonut rakentavansa Russell Westbrookin ja Durantin ympärille joukkueen, joka voisi taistella mestaruudesta. Kaudella 2015-16 se kävi jo lähellä, kun se hävisi Golden Statelle konferenssifinaalissa otteluvoitoin 3-4. Sitten kesällä vedettiin pohja alta, kun Durant jätti OKC:n ja hyppäsi Golden State Warriorsin riveihin aiheuttaen melkoisen myräkän NBA-piireissä ja faneissa. Durant sai kuitenkin haluamansa, kun hän juhli Golden Staten kanssa viime kauden päätteeksi NBA-mestaruutta. OKC odottelee edelleen omaa vuoroaan ja vaikka suurin kohu onkin jo laantunut, niin jännitteitä joukkueiden välillä edelleen on.

Täksi kaudeksi OKC hankki riveihinsä Paul Georgen ja Carmelo Anthonyn tukeakseen Westbrookia mestaruusjahdissa, mutta joukkueen peli ei ole missään vaiheessa loksahtanut kohdilleen. Parhaimmillaan se voi kuitenkin voittaa minkä joukkueen tahansa ja huonoimmillaan hävitä kelle tahansa. Oklahoma Cityllä on ottelussa kovat panokset, sillä joukkueella on vielä neljä ottelua jäljellä ja sen sijoitus voi olla mitä tahansa väliltä 3-10. Se kertoo omalta osaltaan myös läntisen konferenssin tasaisuudesta.

Golden Staten asema konferenssin kakkosena on jo sinetöity. Joukkuetta on kohdannut loppukauden aikana ennen kokematon loukkaantumissuma, kun pahimmillaan Stephen Curry, Durant, Klay Thompson ja Draymond Green ovat olleet samanaikaisesti sivussa. Nelikosta ainoastaan Curry on edelleen toipilaana ja hänellä on vielä pari viikkoa matkaa pelikuntoon. Kolikolla on kuitenkin myös kääntöpuoli, sillä Curryn ollessa poissa hänen tilalleen on noussut Quinn Cook, joka on esiintynyt hienosti. Viidessä edellisottelussaan hän on tilastoinut keskimäärin 17,4 pistettä kohokohtana 30 pisteen saldo Milwaukeeta vastaan. Sen lisäksi hän on jakanut keskimäärin 5,4 korisyöttöä. Kasvaneen vastuun myötä Golden State on huomannut sen riveissä olevan pätevä korvaaja Currylle, vaikkei tietenkään aivan saman tason pelimies olekaan.

Joukkueiden kauden aiemmat kohtaamiset ovat olleet varsin yksipuolisia. OKC on voittanut otteluista kaksi ja Golden State yhden, mutta kaikissa otteluissa erot ovat olleet 20 pisteen molemmin puolin. Mielenkiintoista nähdä, tuleeko ensi yön ottelusta tiukempi ja kummalle vaaka lopulta kääntyy.

Suora lähetys ottelusta alkaa kello 3.00.