Dallasin Nerlens Noelia ei nähdä tällä kaudella enää pelikentillä, sillä hän jäi kiinni huumausaineiden käytöstä ja sai siitä viiden ottelun pelikiellon. Pelikielto on kuin kirsikka Noelin jo muutenkin vaikean kauden päälle.

NBA ei täsmentänyt Noelin käyttämää ainetta, mutta viiden ottelun pelikielto viittaa siihen, että Noel jäi kolmannen kerran peliurallaan kiinni marijuanan käytöstä. Pelikielto tietää sitä, että Noel on samalla palkatta ja menettää muhkeat 144 400 dollaria ansiomenetyksinä.

Noelin kausi on ollut varsin surullinen. Viime kesänä hän kieltäytyi Dallasin tarjoamasta neljän vuoden ja 70 miljoonan dollarin arvoisesta sopimuksesta odottaessaan isompaa pyydystä. Sitä ei kuitenkaan tullut ja hän joutui lopulta tyytymään Dallasin neljän miljoonan dollarin kausisopimukseen aikeenaan tehdä isompi sopimus tulevana kesänä. Riskinotto ei kuitenkaan onnistunut, sillä Noel on joutunut Dallasissa penkkimieheksi ja lisäksi loukkaantumiset ovat vaivanneet.

Kolmatta vuottaan NBA:ssa pelaava Noel on tilastoinut tällä kaudella ottelukohtaisiksi keskiarvoikseen 4,4 pistettä ja 5,6 levypalloa, jotka ovat hänen uransa heikoimmat numerot. Lisäksi hän aiheutti kauden aikana hämmästystä, kun hän kävi marraskuussa Clippers-pelin puoliajalla hakemassa mediatiloista itselleen hodarin.