Anton Mirolybovin valmentama Kirchheim jäi harmittavimmalla mahdollisella tavalla Saksan ProA:n pudotuspelien ulkopuolelle. Se päätyi tasapisteisiin runkosarjassa seitsemänneksi ja kahdeksanneksi sijoittuneiden Hanaun ja Hagenin kanssa, mutta jäi juuri pudotuspelirajan alapuolelle keskinäisten otteluiden vertauksessa, vaikka se voitti kauden aikana puolet peleistään.

Kirchheimilla oli haasteita etenkin loukkaantumisten suhteen, sillä Mirolybov ei kauden aikana päässyt juuri täydellä miehistöllä operoimaan.

– Kausi oli sekä opettavainen että hyvin rikkonainen. Meillä oli koko kauden ajan erittäin paljon loukkaantumisia ja jouduimme pelaamaan tosi pienellä rosterilla. Loukkaantumiset alkoivat jo valmistautumiskaudella emmekä pystyneet esimerkiksi kuukauteen harjoittelemaan lainkaan 5 vastaan 5, kun pelaajia oli niin paljon pois, Mirolybov harmittelee Koripalloliiton tiedotteessa.

Vaikka pudotuspelipaikka jäi saavuttamatta, ei Mirolybov painanut päätä pensaaseen.

– Emme päässeet sellaiseen lentoon, mikä olisi vaadittu pudotuspelipaikkaan, mutta tilanteeseen nähden otimme ihan hyvin voittoja. Kausi ei ollut mikään mahalasku, mutta toisaalta enemmänkin olisi ollut otettavissa. Tämä oli myös ensimmäinen kerta ProA:n historiassa, kun joukkue jäi pudotuspelien ulkopuolelle 50 prosentin voittosuhteella, joten tulipahan sekin koettua.

Pitkässä juoksussa vastoinkäymiset kasvattavat ja luovat pohjaa tulevaisuuden haasteille.

– Tuli paljon oppia siinä miten ajaa uusia miehiä sisään ja miten saa omaa peliä toteutettua pienellä miesmäärällä, kun jouduimme pelaamaan joskus 5-6 pelaajalla. Kokonaisuudessaan ollaan taas yhtä kokemusta rikkaampia.

Mirolybov toimi Kirchheimin päävalmentajana ensimmäistä kauttaan. Hän myöntää, että ensi kaudeksi on vaihtoehtoja, mutta päätöksiä ei ole sen suhteen vielä tehty.

– Tulevaisuus on vielä vähän auki ja katsotaan mitä se tuo tullessaan. Vielä on vähän liian aikaista sanoa mitään.