NBA-kausi lähenee loppuaan ja läntisessä lohkossa asetelmat ovat äärimmäisen jännittävät. Denver taistelee ensi yön Ruudun TV-ottelussa pudotuspelipaikasta ja Portlandilla on panoksena kotietu.

Denver on pelannut omia pudotuspelejään jo pitkän tovin, kun se on taistellut pääsystä kahdeksan parhaan joukkoon. Edellisen kerran vieraillessaan Ruudun TV-ottelussa muutama päivä sitten, se karisti Clippersin kannoiltaan. Joukkue on viiden ottelun voittoputkessa ja samalla voittanut kahdeksan kymmenestä edellisottelustaan. Se on tällä hetkellä tasapisteissä Minnesotan kanssa ja voiton perässä Oklahoma Cityä, San Antoniota ja New Orleansia. Herkulliseksi asetelman tekee myös se, että Denver kohtaa päätöskierroksen ottelussa Minnesotan ja parhaassa tapauksessa pudotuspelipaikka ratkeaa kaksikon kesken juuri tuossa ottelussa.

Portland on tällä hetkellä läntisessä konferenssissa kolmantena, mutta senkään ei auta höllentää jalkaa kaasulta, sillä huonoimmassa tapauksessa se saattaa kahdella tappiolla romahtaa sijoille 6-7, joka tietäisi kotiedun menettämistä. Portlandilla on ollut mahdollisuus sinetöidä kotietunsa jo useaan otteeseen, mutta se on hävinnyt kolme edellisotteluaan ja ote on alkanut livetä. Jo itseluottamuksenkin kannalta joukkueen olisi tärkeä saada voitto vyön alle ennen pudotuspelejä, sillä tappioputken saattelemana ei ole hyvä peleihin lähteä. Viimeisessä ottelussaan Portland kohtaa yhden sarjan kovakuntoisimmista joukkueista Utahin, joten mikään ei ole tällä hetkellä itsestään selvää.

Denverin joukkueesta kannattaa kiinnittää huomiota erityisesti serbialaissentteri Nikola Jokicin otteisiin. 208-senttinen serbisentteri on koripallon tulevaisuuden prototyyppi. Kolmatta kauttaan NBA:ssa pelaava Jokic on tilastoinut tällä kaudella keskimäärin 18,3 pistettä, 10,6 levypalloa ja sentterille hurjat 6,1 syöttöä. Jokicilta puuttuu kaukoheittouhka, mutta hänen pelisilmänsä on ilmiömäinen ja juonikkaat syötöt lähtevät käsistä kuin parhailla takamiehillä. Hän onkin tilastoinut tällä kaudella neljänneksi eniten tripla-tuplia (9). Portlandin peli pyörii pitkälti Damian Lillardin (26,8/4,5/6,6) ympärillä, vaikka hän on missannut muutaman pelin viime aikoina nilkkavamman sekä lapsensa syntymän johdosta.

Odotettavissa on jo playoff-tunnelmaa, kun panokset on viritetty äärimmilleen. Suora lähetys ottelusta käynnistyy kello 4.00.