NBA:n varaustilaisuuden todennäköisyydet selvillä

© Kuva: Getty Images

NBA:n tulevan varaustilaisuuden arvontatodennäköisyydet ovat nyt selvillä, kun keskenään tasapisteisiin päätyneiden joukkueiden keskinäinen järjestys on arvottu.

Kärkipään varaajista Dallas ja Atlanta päätyivät samaan tilanteeseen runkosarjassa ja arvonta suosi Dallasia, joka saa yhden pingispallon enemmän arvontatilaisuuteen. Lauri Markkasen Chicago ja Sacramento päätyivät niin ikään tasapisteisiin runkosarjassa ja Chicago nousi arvojärjestyksessä kuudenneksi. Se ei kuitenkaan vaikuta lopulta joukkueiden prosentteihin, sillä molemmilla on 5,3 prosentin mahdollisuus ykkösvaraukseen. Top3-sijan mahdollisuus on 18,3 prosenttia. Phoenix lähtee varausvuorojen arvontaan piikkipaikalta, sillä joukkueella on 25 prosentin mahdollisuus saada ykkösvaraus ja 64,2 prosentin mahdollisuus napata top3-varaus. Phoenixin perässä seuraavat Memphis, Dallas, Atlanta, Orlando, Chicago, Sacramento, Cleveland, New York ja Philadelphia.