NBA:n pudotuspelit käynnistyvät tänään ja Ruudun TV-ottelussa nähdään heti mielenkiintoinen herkkupala, kun Golden State Warriors ja San Antonio Spurs kohtaavat toisensa.

Viime kaudella joukkueet kohtasivat konferenssin finaalissa, mutta tällä kaudella molemmilla joukkueilla on ollut pienoisia vaikeuksia. Golden State sijoittui konferenssissa toiseksi Houstonin jälkeen ja osoitti haavoittuvaisuutta mitä siltä ei ole totuttu näkemään. Omaa osaansa Golden Staten kaudessa näyttelivät loukkaantumiset ja muun muassa Stephen Curry oli runkosarjan lopun polvivamman takia sivussa.

San Antonio jäi alle 50 voiton ensimmäistä kertaa sitten kauden 1996-97. San Antonion huolenaiheena ovat niin ikään olleet loukkaantumiset. Kawhi Leonard on missannut suurimman osan kaudesta ja hänen pelaapas-eipäs -leikki on ollut jatkuva puheenaihe joukkueen ympärillä. Varmaa on, ettei Leonardia nähdä pudotuspelien avauspelissä. Golden Staten puolelta Curry saattaa joutua missaamaan koko pudotuspelisarjan.

Golden State on ollut pinteessä viime aikoina, sillä 17 edellisottelustaan se voitti ainoastaan seitsemän. Se lähtee ottelupariin edelleen ennakkosuosikkina, mutta Curryn puuttuminen antaa San Antoniolle toivoa. San Antonion on vain löydettävä riveistään joku ratkaisija LaMarcus Aldidgen rinnalle. Aldridge on ollut joukkueen yksinäinen supertähti Leonardin ollessa sivussa ja kantanut joukkueen hyökkäyspeliä. Nyt San Antoniolta on löydettävä uusia ratkaisijoita astumaan kuvaan. Golden Statelta löytyy laajempi valikoima ratkaisijoita, joka saattaa ratkaista lopulta tämän otteluparin. Kevin Durant on ollut kuumana viime aikoina, ja jos hänellä sattuu olemaan heikompi ilta, niin Klay Thompson ja Draymond Green ovat valmiina ottamaan isompaa roolia. Curry paikannut Quinn Cook on esiintynyt varsin mallikkaasti ja pystyy hänkin ajoittain väläyttelemään.

Joukkueet kohtasivat runkosarjassa neljästi ja Golden State vei otteluista kolme nimiinsä ja muistissa on myös viime vuoden kuumat pudotuspelikohtaamiset. San Antonio kamppaili pitkään Golden Staten kanssa tasapäin, kunnes Kawhi Leonard astui Zaza Pachulian jalan päälle pyöräyttäen nilkkansa ja hänen pelinsä olivat pelatut. Tapauksesta nousi melkoinen kohu, sillä San Antonion leirissä Pachulian syytettiin laittaneen jalkansa tahallaan Leonardin alle, jotta tämän nilkka vääntyisi. Nuo muistot ovat varmasti Spurs-kannattajien mielessä edelleen ja sekä joukkue että kannattajat janoavat revanssia.

Pudotuspelihuumasta pääsee nauttimaan suorana lähetyksenä kello 22.00 alkaen.