Helsinki Seagulls otti perjantai-iltana toisen kiinnityksen Korisliigan puolivälieräpaikkaan, lokkipaitojen isännöidessä vajaamiehistä Kouvolan Kouvoja. Vakuuttavasti läpi ottelun esiintynyt Seagulls piti Kouvojen kiriaikeet päätösjaksolla kurissa ja tyylitteli lopulta 82-73 (42-19) -kotivoittoon.

Ilman takamies Tuomas Hirvosta ja sentteri Thomas Gipsonia perjantai-illan kolmannessa puolivälieräottelussa pelannut Kouvot sinnitteli isäntien kyydissä vielä avauskympin. Joukkueiden palattua jaksojen väliseltä pieneltä tauolta 12-12 -tasatilanteessa, löysi lokkiparvi kuitenkin täysin uuden vaihteen koneestaan.

Pallonhallinta toisensa jälkeen kaasupolkimelle voimakkaammin tallannut Seagulls venytti eroa vakuuttavalla tavalla, eikä Kouvot onnistunut vastaamaan isäntien pykälää korkeamman intensiteettitason koripalloon. Kun puoliajan huilaustauko vihdoin koitti, seisoi taululla Seagullsin komea 23 pisteen johto.

Toisella puoliajalla Kouvojen hyökkäyskoneisto löysi rytmiään avauspuolikasta paremmin, mutta todellista uhkaa Kouvot ei kotijoukkueen voitolle enää onnistunut 54 pisteen puoliajasta huolimatta asettamaan.

– Hetkittäin oikein hyvää, mutta sitten vastaavasti myös hölmöilimme tänään. Ne hölmöilyt pitää saada pois sunnuntaina, jolloin Kouvot tulee varmasti uudella ilmeellä ja uudella rosterilla peliin. Ison johdon saatuamme Kouvot tuli jälleen otteluun mukaan, eikä vastaavaan löysäilyyn todellakaan ole varaa sunnuntaina, pyöritteli Seagulls-luotsi Mikko Larkas Korisliigan sivuilla.

Kouvot sekoitti isäntien pakkaa ottelun loppupuolella paikkapuolustuksen avulla. Vierailijoiden leiristä tähän löydettiin myös varsin looginen selitys.

– Sekoitti se meitäkin. Se sekoitti meitä ehkä just sen verran, että se sekoitti samalla vastustajaa myös, naurahti Kouvojen päävalmentaja Jyri Lehtonen.