Susijengin sentterille uusi piste-ennätys – laituri selättänyt loukkaantumisen

© Kuva: fiba.com

Anton Odabasi sai runsaasti vastuuta ja käytti sen hyväkseen Turkin liigassa nostelemalla 21 pistettä. Tuomas Iisalon ja Vesa Vertion Crailsheim Merlins eteni Saksan ProA:n välieriin suoraan kolmella voitolla. Iloaiheisiin kuului myös Matti Nuutisen paluu kentille.

Crailsheim ei antanut Hanaun yllättää itseään missään vaiheessa, vaan otti kolmannen ja ratkaisevan voiton numeroin 99-75 (58-39). Näin Crailsheim eteni ProA:n välierään, jossa se kohtaa voittajan otteluparista Heidelberg-Trier.
Ottelutilastot

Odabasi pelasi lähes koko ottelun, kun Trabzonspor kohtasi kotonaan Eskisehirin. Odabasi kiitti vastuusta heittäen 21 pistettä ja lisäksi hän otti neljä levypalloa ja antoi kaksi syöttöä. Odabasin vahva esitys ei riittänyt kuitenkaan voittoon saakka, sillä Eskisehir kuittasi ottelusta 86-73 (48-44)-voiton. Trabzonspor on sarjassa kymmenentenä.
Ottelutilastot

Ranskan liigassa sekä Jamar Wilson että Lassi Tuovi pääsivät tuulettamaan tärkeitä voittoja. Wilsonin Nanterre nappasi 86-79 (67-67. 23-29)-jatkoaikavoiton Hyeres-Toulonista. Wilson auttoi joukkuettaan kahdella pisteellä ja kahdella levypallolla. Nanterre on sarjassa yhdeksäntenä, mutta Ranskan sarja on hyvin tasainen. Nanterre on esimerkiksi vain voiton päässä neljäntenä olevasta Dijonista.
Ottelutilastot

Tuovin luotsaama Gravelines-Dunkerque otti kotikentällään 97-83 (44-35)-voiton Chalons-Reimsistä. Voitolla Gravelines-Dunkerque hivuttautui Nanterren taakse yhdeksänneksi.
Ottelutilastot

Romanian liigassa Nuutinen palasi pelikentille pitkän loukkaantumisen jälkeen. Nuutisen paluu ei kuitenkaan riittänyt johdattamaan Pitestiä voittoon ylemmän jatkosarjan ottelussa Sibiuta vastaan. Sibiu kuittasi kotonaan 84-77 (43-39)-voiton. Nuutinen sai tilastoihinsa paluuottelussaan kaksi pistettä, neljä levypalloa, yhden syötön ja kaksi riistoa. Pitesti on ylemmässä loppusarjassa kuudentena.
Ottelutilastot

Jukka Toijalan valmentama Steaua Bukarest joutui tosissaan urakoimaan kaataakseen vieraskentällä Cluj’n, mutta pystyi lopulta kairaamaan 99-94 (85-85, 78-78, 53-36)-voiton kahden jatkoajan jälkeen. Steaua on ylemmässä jatkosarjassa kolmantena.
Ottelutilastot

Kroatian liigassa Carl Lindbom lähenteli tupla-tuplaa yhdeksällä pisteellä ja yhdeksällä levypallolla, kun Osijek voitti kotonaan Kastelan 87-67 (41-30). Lindbom jakoi myös kolme korisyöttöä joukkuekavereilleen. Osijek on sarjassa kahdeksantena.
Ottelutilastot

Tshekin liigan playout-lohkossa Alexander Madsenin USK Praha taipui Brnon vieraana 82-86 (43-44). Madsenin ainoaksi tilastomerkinnäksi reilussa seitsemässä minuutissa jäi yksi levypallo. Tappiosta huolimatta USK Praha pitää lohkon kärkipaikkaa.
Ottelutilastot

Israelin liigassa Gerald Lee Junior ei ollut Maccabi Ashdodin kokoonpanossa, kun se voitti vieraskentällä Herzliyan 74-72 (33-31). Ashdod on sarjassa kolmantena.
Ottelutilastot

Lähde: Koripalloliiton tiedote