Helsinki Seagulls selvitti tiensä neljäntenä joukkueena Korisliigan välieriin, lokkipaitojen tiputtaessa Kouvolan Kouvot kesälomille otteluvoitoin 3-1. Ottelusarjan katkaisuottelu Kouvolassa suoritti ratkaisevan irtioton kolmannella jaksolla, matkaten lopulta 83-74 (35-33) -vierasvoittoon.

Toisen puoliajan alkuhetkillä Severi Kaukiainen ja Teemu Knihtinen nostivat isännät tasatilanteeseen 38-38, mutta tämän jälkeen Seagulls karisti vajaamiehisen Kouvot kannoiltaan. Tuukka Kotin ja Jermaine Marshallin johdolla vierailijat nykäisivät neljässä minuutissa 18-4 -pistejuoksun ja venyttivät johtoasemansa 14 pisteeseen.

Kotiyleisön raivoisan tuen siivittämänä Kouvot käväisi vielä kertaalleen viiden pisteen päässä ja sinnitteli kahdeksan pisteen näköetäisyydellä päätösjakson alkuminuuteille asti, kunnes Seagulls nykäisi ratkaisevan 8-0 -pistejuoksun. Kynsin ja hampain kuuden pisteen päässä vielä ottelun loppuhetkille tiensä taistellut Kouvot joutui kuitenkin lopulta myöntämään Seagullsin rutiinitason liian kovaksi, vieraiden karatessa kohti välieriä 83-74 (35-33) -vierasvoiton myötä.

– Olimme alussa passiivisia, mutta olen tyytyväinen, että peruspelimme riitti lopulta voittoon. Tarvitsemme kuitenkin ehdottomasti lisää ratkaisijoita välierissä, totesi Seagullsin päävalmentaja Mikko Larkas Korisliigan sivuilla.

Marshall oli vieraiden ykkösnimi 20 pisteellä ja 4 syötöllä ja Tuukka Kotti oli tuttuun tapaansa joka puolella parkettia, kirjauttaen tilastorivilleen 18 pistettä, 7 levypalloa, 5 syöttöä, 2 riistoa ja 2 torjuntaa. Michael Caffey suoritti takakentän imitaation Kotin monipuolisuudesta 11 pisteellä, 7 levypallolla ja yhtä monella syötöllä, 2 riistolla ja 1 torjunnalla.

Jamie Skeen lähenteli tupla-tuplaa Kouvojen riveistä 22 pisteellä ja 9 levypallolla ja Teemu Knihtinen heitti 21 pistettä, kirjauttaen myös 3 koriin johtanutta syöttöä. Wayne Bernard ylsi myös kaksinumeroisille pistelukemille säkittäen 15 pistettä.