Naisten Korisliigan finaalit käynnistyvät maanantaina

Taistelu naisten Korisliigan mestaruudesta käynnistyy maanantaina 16. huhtikuuta. Finaalisarjassa kohtaavat Lappeenrannan Catz ja Kotkan Peli-Karhut onnistuivat ainoina joukkueina kaatamaan toisensa runkosarjan aikana. Joukkueiden päävalmentajat Mika Haakana (Catz) ja Roope Mäkelä (PeKa) uskovat, että finaalisarjassa tulee korostumaan puolustuspelin onnistuminen.

Mikä asia nousee finaalisarjassa tärkeimmäksi?

MH: – Nopeiden ja puolinopeiden hyökkäysten puolustaminen, joista saimme HyPoa vastaan harjoitusta. Se on ollut PeKaa vastaan isoin asia.

RM: – Puolustuspelin onnistuminen ja oikeiden asioiden tekeminen on iso asia. Kun panokset ovat kovat, pitää pystyä toteuttamaan omaa juttua rauhallisesti ja pitämään pallosta huolta.

Pelaaja, jota seurata finaalisarjassa?

MH: – PeKan viisikko on tosi timanttinen ja kova. Kokonaisvaltaisesti Akilah Simsin merkitys on todella iso levypallopelissä ja puolustukseen siirtymisessä. Hän on äärimmäisen nopea pelaaja.

RM: – Kyllähän Catz on todella hyvä joukkue. Aleighsa Welch on valittu kahdesti kuukauden pelaajaksi, mutta myös Natalie Day tuntuu olevan hyvässä vedossa. Hän on hyvä kaukoheittäjä, jolla on hyvät sisäpelaajan liikkeet. Heillä on paljon hyviä pelaajia, mutta siinä on erinomainen kaksikko.

Vastustajan vahvuudet?

MH: – Nopeat ja puolinopeat hyökkäykset. Heillä on paljon heittovoimaa viisikossa. Megan Mullings rullaa korille ja kentällä on neljä pelaajaa, jotka pystyvät heittämään. He osaavat käyttää hyvin palloskriiniä. Sieltä löytyy monenlaisia vahvuuksia.

RM: – Catz on erittäin organisoitu joukkue. He pelaavat kurinalaisesti ja toteuttavat sovittuja asioita tarkasti ja oikein. Heillä on monipuolinen hyökkäysarsenaali ja hyviä pelaajia joka pelipaikalle. Ei heikkoa lenkkiä.

Omat vahvuudet?

MH: – Samoja asioita. Toteutamme kurinalaista viisi vastaan viisi hyökkäystä, jolloin on helppo palata alas puolustuksessa. Pelaamme palloskriiniä kurinalaisesti. Olemme tehneet koko vuoden samoja asioita.

RM: – Myös meillä on joka pelipaikalle hyviä pelaajia. Olemme monipuolinen joukkue. Ei riitä jos yhden asian ottaa pois. Meidän pitää luottaa omaan tekemiseen ja omaan iloiseen hyökkäyspeliin.

Mitä pudotuspelit ovat antaneet toistaiseksi?

MH: – Varmasti saimme henkistä kovuutta, etenkin kun pystyimme nousemaan viidennessä välierässä vaikeasta tilanteesta ja voittamaan HyPon. Muutamassa pelissä osoitimme todella vahvaa henkistä kanttia, vaikka HyPo piti kovaa tempoa yllä.

RM: – Pudotuspelit ovat olleet mielenkiintoiset. Pääsimme puolivälieristä kolmessa ottelussa ja välieräsarja taas oli nousua ja laskua. Se kertoo siitä, että olemme henkisesti vahva joukkue. Vaikka kaikissa peleissä ei onnistuttu, onnistuimme pelaamaan viimeisessä välierässä kauden parhaan pelin. Siinä on kyse siitä, miten alamäkiin reagoi. Ei saa keskittyä liikaa negatiivisiin asioihin, vaan pitää luottaa positiivisuuteen.

Naisten Korisliigan finaalisarja käynnistyy 16.4. kello 18.30 Lappeenrannan urheilutalolla.

Lähde: Koripalloliiton tiedote