Kuluvan kauden naisten Korisliiga on enää kirkkaimpia mitaleja vailla paketissa. Hyvinkään Ponteva tarrasi sunnuntaina kiinni pronssiin, kun joukkue nousi Tapiolan Honkaa vastaan päätösneljänneksellä 63–59 (34–24) -voittoon.

Ottelun kulku oli hienoista vuoristorataa. Väkevästi ottelun avanneen HyPon vauhti hidastui toisella neljänneksellä. Kolmannella jaksolla Honka nosti suoritustasoaan ottaen jakson alkuun 12-0 -pistejuoksun. Espoolaiset pääsivät päätösneljännekselle kahdeksan pisteen johtoasemassa. Viimeisellä jaksolla Ponteva löysi uuden vaihteen ja hurjasteli Taru Tuukkasen johtamana niukkaan voittoon.

Tuukkanen harmitteli vielä torstain välierätappiota, mutta oli tyytyväinen mitaliin kauden päätteeksi.

– Täytyy myöntää, että se torstai vielä harmittaa, mutta pystyimme kasaamaan itsemme tähän otteluun. Saimme hyvän alun, mutta Honka tuli tosi hyvin mukaan kolmannella jaksolla. Peli oli aika ailahtelevainen, mutta onneksi olivat nuo numerot taululla kun summeri soi.

– Olen tyytyväinen siihen, että kun tulin HyPoon joukkueella ei ollut mitaleita, ja sitten saimme hopeaa, kultaa ja tämä pronssi vielä puuttui.

Pontevan päävalmentaja Miikka Sopanen oli niin ikään tyytyväinen kauden päättämiseen voitolla.

– Tämä oli kiva matsi. Aloitimme hyvin ja Honka kairasi rinnalle ja ohi. Ihan hyvä korispeli. Ei ollut missään nimessä hällä väliä -peli, vaan hyvä voitto. Kausi on hyvä päättää voittoon ja mitaliin.

– Olen todella iloinen siitä minkälainen joukkue meillä oli, miten kehityimme, menimme eteenpäin ja hitsauduimme yhteen. Tosi kiva palkinto tämä pronssimitali.

Viisi kolmosta pussittanut Henna Salomaa (16/2/2) oli pronssiottelun tähtiä yhdessä Taru Tuukkasen (10/16/4) kanssa. Hongan dynaamisena duona toimi Kiana Johnson (14/6/2) – Wilesia Hardy (9/17/2).