Susijengin lupaus vaihtaa yliopistoa USA:ssa – ”Olen istunut kolme vuotta penkillä”

© Kuva: Ilari Isotalo

Kuusi ottelua Susijengissä pelannut Shawn Hopkins, 22, vaihtaa Yhdysvalloissa yliopistoaan Troysta North Georgiaan ensi kaudeksi.

Maltillisille peliminuuteille NCAA:n ykkösdivisioonan Troyssa jäänyt BC Nokian kasvatti Hopkins hakee kakkosdivisioonassa pelaavasta North Georgia Nighthawksista ennen kaikkea vastuuta ja peliaikaa seniorivuodelleen.

– Vaihto kakkosdivisioonan kouluun on ainoa mahdollisuus päästä pelaamaan heti. Vaihtaessa ykkösdivarin sisällä olisin joutunut istumaan sivussa vuoden, jotta saan pelata viimeisenä vuotenani. Olen istunut kolme vuotta penkillä ja siksi en halua istua neljättä, Hopkins taustoittaa siirron taustoja.

Hopkins teki kasvattajaseuransa riveissä hyvä jälkeä Divari A:ssa 10,8 pisteen ja 3,0 levypallon keskiarvoilla, kun Näädät nousi Korisliigaan kauden 2014/15 päätteeksi. Hopkins siirtyi kauden päätteeksi Troy Trojansin riveihin NCAA:han, mutta minuutit ovat jääneet maltillisiksi. Trojansin pelityyli ei suosinut Hopkinsille ominaista koko kentän pelaamista, kova harjoittelu ja joukkuetreeneissä onnistumiset eivät poikineet peliminuutteja, joten Hopkins päätyi vaihtamaan viimeiseksi yliopistovuodekseen koulua.

– Ykkösdivisioona vuosien aikana on tullut nähtyä Yhdysvaltoja, tulevaisuuden NBA-pelaajia ja päässyt pelaamaan heitä vastaan. Kehityskäyrä on salamana ylöspäin ja on aika tehdä jälkeä ennen ammattilaisuraa, Hopkins kertoo.

– Odotettavissa on iso seniorivuosi. Kun ei ole pelannut, niin on ollut todella paljon aikaa viettää ”laboratoriossa”. Olen henkisesti ja fyysisesti valmis. Olen duunannut muutamaa asiaa ja kesällä laitan palaset kokoon.

Hopkins oli juniorivuosinaan Suomen nuorten maajoukkueiden vakiokasvo kaikissa ikäluokissa. Debyyttinsä Suomen miesten maajoukkueessa 195-senttinen laituri teki kesällä 2016 Belgiaa vastaan Tampereen Hakametsän jäähallissa. Tähän mennessä hänelle on kertynyt pelejä Susijengissä kuusi kappaletta.

Lähde: Koripalloliiton tiedote


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.