Lappeenrannan Catz otti avauskiinnityksen naisten Korisliigan mestaruuteen maanantaina. Kissalauma karkasi päätösjaksolla johtoon, jonka joukkue piti loppusummerin sointiin saakka. Lopputulos merkittiin Catzin hyväksi 12 pisteen marginaalilla 72–60 (35–31).

Naisten Korisliigan finaalisarjan avaus oli enimmäkseen odotetun tasaista kamppailua. Ottelu alkoi kääntyä kolmannella neljänneksellä hienoisesti emäntien eduksi, kun Aleighsa Welchin tehokas korinaluspeli tuotti pisteitä. Päätösjakson alussa Peli-Karhujen amerikkalaistrio onnistui tuomaan pelin tasoihin, kunnes Welchin väkevä tekeminen alkoi nostaa piste-eroa jälleen. Peli-Karhujen heitot eivät löytäneet lopussa sukkaan ja Catz pystyi pitämään johdon turvallisena ennen loppusummerin vihellystä.

Catzin moottorina toimi Welchin (31/10/2) uroteot molemmissa päissä kenttää. Natalie Day (11/12/3) ja Valencia McFarland (14/4/2) pelasivat tehokkaan finaalin. Peli-Karhujen avausviisikko urakoi tasaisesti hyökkäyspäässä Akilah Simsin (13/8/1) ja Megan Mullingsin (12/11) johtaessa pisteidentekoa.

Welch kuvaili ottelua pakkovoitoksi.

– Meidän täytyi voittaa tänään. Peli oli todella tiukka, mutta onneksi pystyimme nousemaan viimeisellä jaksolla. Tiesimme, että tästä tulee tiukka sarja, joten on hyvä saada ensimmäinen voitto itselle.

– Seuraava peli on todella tärkeä. PeKalla on hyvä kotiyleisö ja he pelaavat hyvin kotona. Meille on tärkeä ottaa peli haltuun ajoissa ja koittaa vaientaa meteli. Seuraava ottelu on varmasti tärkein peli tässä vaiheessa, Welch totesi Koripalloliiton tiedotteessa.