Toronto Raports ja Washington Wizards kohtaavat ensi yön Ruudun TV-ottelussa. Panokset ovat kovat, sillä voittajajoukkue pääsee yrittämään ottelusarjan katkaisua seuraavassa pelissä.

Viime vuosina pudotuspeleissä hieman alisuorittanut Toronto näytti karistelevan vanhoja haamuja sivuun, kun se aloitti vakuuttavasti voittaen molemmat kotiottelunsa. Washington ei tästä hätkähtänyt, vaan kuittasi perään omat kotipelinsä ja näin Torontoon palataan tasatilanteessa 2-2.

Washingtonilla on tällä hetkellä momentum takanaan, mutta Toronto pääsee kotikentälleen. DeMar DeRozan on ollut huimassa iskussa pudotuspelien aikana ja pussittanut keskimäärin 28 pistettä. Washingtonin on kyettävä saamaan Toronton ykköstykki kuriin ryövätäkseen kotiedun itselleen. DeRozanin huippuvireestä huolimatta, juuri hyökkäyspelaaminen oli joukkueen akilleenkantapää edellisotteluissa. Edellispelissä pallo ei liikkunut ja se jämähti liian usein DeRozanin ja takamies Kyle Lowryn käsiin. Kaksikko heitti Toronton 79 korintekoyrityksestä 44, joista sisään meni 17. Joukkueelle merkittiin ainoastaan 19 syöttöä, kun vertailun vuoksi Washingtonin takamies John Wall jakoi yksinään peräti 14. Toronto tunnetaan myös aktiivisena kaukoheittojoukkueena, mutta edellispelissä pallo lähti ilmaan bonusrajan takaa harvemmin (18) kuin yhdessäkään runkosarjan ottelussa. Torontolla oli neljäs peli jo hyppysissä. Se johti peliä muutama minuutti ennen loppua ja Washingtonin ykköstykki Bradley Beal sai kuudennen virheensä. Pöytä oli katettu valmiiksi. Toronto kuitenkin kivitti loput pelitilanneheittonsa ja Washington pääsi juhlimaan tärkeää voittoa.

Washingtonin tähtikaksikko Wall-Beal on ollut hyvässä iskussa. Wall on tehnyt keskimäärin 26,8 pistettä ja antanut 13 syöttöä. Beal komppaa vieressä 21,8 pistekeskiarvolla. Toronton onkin saatava puolustuspelissään kaksikko kuriin, mikäli se mielii edetä jatkoon.

Suora lähetys ottelusta alkaa kello 2.00.