Salolainen viikinkilauma on enää voiton päässä Korisliigan finaaleista. Vilpas kaatoi tiistaina Helsinki Seagullsin kotiparketillaan numeroin 79–71 (44–43) edeten välieräsarjassa jo 3–0 -johtoon. Salo pääsee kolkuttelemaan finaalien portteja torstaina 26. huhtikuuta, jolloin Helsinki Seagulls isännöi Vilpasta kotihallissaan.

Tiistainen taistelu oli välieräsarjan tapaan tiukkaa pystypainia voitosta. Salolaiset johtivat peliä toisella jaksolla jo 13 pistettä, mutta lokkiparvi kuroi eron pikaisesti. Ottelu oli kääntymässä jo helsinkiläisten eduksi, kunnes kaukoheitot eivät enää löytäneet tietään pussin pohjalle. Vilpas sen sijaan onnistui Juho Nenosen ja Matias Ojalan pussittaessa kolmosia loppua kohden.

– Saimme vaihtopenkiltä nyt enemmän apua. Viimeisellä jaksolla pelasimme harvinaisemmalla viisikolla, jossa Matias Ojala ja Juho Nenonen osuivat hyvin kolmosilla, Vilppaan valmentaja Joonas Iisalo kiitteli Korisliigan sivuilla.

Viisi kolmen pisteen heittoa ottelussa upottanut Ojala oli Vilppaan paras pistemies 17 pisteellä. Tobin Carberry säesti 15 pisteen, 9 levypallon ja 6 syötön tehoilla. Vieraiden riveistä Jermaine Marshall (23/7/1) näytti jälleen energisiä otteita hyökkäyspäässä. Tuukka Kotti urakoi 17 pistettä.