Salon Vilpas suoritti tyylipuhtaan lakaisun, viikinkipurren selvittäessä tiensä Korisliigan finaaleihin 4-0 -voitoin ohi Helsinki Seagullsin. Torstai-illan ottelussa lokkipaidat hallitsivat tapahtumien kulkua avausjakson, mutta viimeiset kolme neljännestä menivät salolaismerkeissä, Vilppaan juostua lopulta 86-69 (33-29) -vierasvoittoon.

Avauskymmenminuuttisen jälkeen peräti 11 pisteen takamatkalta itsensä löytänyt Vilpas terävöitti otettaan puolustuspäässään vakuuttavalla tavalla toisella neljänneksellä. Aatu Kivimäen ja Aaron Jonesin johdolla Vilpas nousi toisella jaksolla jo vastaavasti 11 pisteen johtoon, salolaisten nakutellessa taululle jakson ensimmäisen 8 minuutin aikana 24 pistettä, vierailijoiden likimain ilmatiiviin puolustuksen pitäessä lokkilauman samassa ajassa vain kahdessa pisteessä.

Seagulls selvitti tiensä kuitenkin takaisin neljän pisteen iskuetäisyydelle puoliajan isolle tauolle siirryttäessä. Vilpas repäisi kuitenkin vahvasti jälleen kolmannella jaksolla, viikinkipurren seilattua noin viidessä ja puolessa minuutissa 16-6 -pistejuoksuun ja kairattua täten vierasjohdon aina 14 pisteen suuruiseksi.

Seagulls yritti useampaan otteeseen käynnistää kiriä, mutta tuloksetta. Kahdeksaa pistettä lähemmäs ei kotijoukkue enää tietään onnistunut selvittämään, Vilppaan pitäessä finaalipaikasta kiinni päätössummeriin asti, vieden neljännen välieräottelun nimiinsä lopulta lukemin 86-69 (33-29).

– Alku oli nihkeä, mutta sen jälkeen pysyimme kolme jaksoa niskan päällä. Pistimme kovia heittoja sisään siinä vaiheessa, kun niitä tarvittiin. Hyvä puolustus oli kuitenkin se, joka antoi meille mahdollisuuden voittoon, niputti Vilpas-luotsi Joonas Iisalo Koripalloliiton sivuilla.

Tähtisentteri Jones operoi Vilppaalle 15 pistettä, 14 levypalloa, 3 syöttöä ja 3 torjuntaa 33 minuutin peliajalla, Jaylon Brownin johtaessa salolaisia pistesarakkeen kohdalla, nopean takamiehen kirjautettua tililleen 17 pistettä, 6 levypalloa ja 4 koriin johtanutta syöttöä. Kaksinumeroisille pisteille ylsivät myös Mikko Koivisto (13/3/3 syöttöä/3 riistoa) ja vahvat 16 minuuttia pelannut Kivimäki (11/3).

Antti Kanervo säkitti isännille 19 pistettä ja Tuukka Kotti (13/8/3 syöttöä) oli tuttuun tapaansa silminnähden joka puolella parkettia, koko ajan. Antti Niskanen säesti kaksikkoa 13 pisteellä ja neljällä levypallolla.