Boston Celticsin ja Milwaukee Bucksin pudotuspelisarja ratkeaa ensi yönä pelattavaan seitsemänteen peliin. Ottelu esitetään suorana lähetyksenä Ruudussa.

Milwaukeella on mahdollisuus tehdä tuhkimotarinaa pudottamalla itäisen konferenssin kakkoseksi rankattu Boston pelistä pois. Se vaatii kuitenkin voittoa vieraskentällä ensi yönä. Tehtävä on vaikea, muttei mahdoton.

Ottelupari on kulkenut kotijoukkueiden tahdissa, sillä molemmat joukkueet ovat voittaneet kotipelinsä. Milwaukee on kuitenkin ollut lähellä vierasvoittoa. Ensimmäinen kohtaaminen eteni jatkoajalle ja viidennessä pelissä se jäi viiden pisteen päähän yllätyksestä. Viime ottelussa Bucks oli selkä seinää vasten, mutta pystyi kreikkalaisen ihmemiehen Giannis Antetokounmpon johtamana nappaamaan elintärkeän voiton. Antetokounmpo ei ole hätkähtänyt pudotuspelien paineita, vaan on pommittanut taululle tehot 26,3 pistettä, 9,7 levypalloa ja 6,5 syöttöä ottelua kohden. Johdattamalla Milwaukeen jatkoon, olisi Antetokounmpolla mahdollisuus vankistaa asemiaan yhtenä NBA:n tämän hetken suurista pelaajista. Hän ei ole kuitenkaan yksin, vaan on saanut hyvin tukea Eric Bledsoelta, Khris Middletonilta sekä Jabari Parkerilta.

Bostonilta Al Horford on pelannut elämänsä kautta ja on ollut erinomainen molemmissa päissä kenttää. Tulokaspelaaja Jayson Tatum ei ole kirkkaita valoja säikkynyt, vaan esittänyt ennakkoluulottomia otteita läpipudotuspelien ja toisen vuoden Jaylen Brown on niin ikään pelannut mallikkaasti. Yksi yllätysnimi joukkueessa on ollut Terry Rozier, joka on yllättäen puhjennut kukkaan pudotuspeleissä. Runkosarjassa syntyivät uran parhaat keskiarvot pisteissä (11,3), levypalloissa (4,7) ja syötöissä (2,9). Pudotuspeleissä hän on noussut vieläkin pykälän korkeammalle tilastoiden 16,2 pistettä, 4,0 levypalloa ja 6,3 syöttöä. Pudotuspeleissä aina nousee pelaajia, jotka iskevät joukkueelle ne tärkeät pisteet, ottavat tärkeät irtopallot ja se on ollut Rozier Bostonille näissä pudotuspeleissä.

Odotettavissa onkin äärimmäisen mielenkiintoinen kohtaaminen, kun NBA:n pudotuspeleissä mennään ensimmäistä kertaa seitsemänteen peliin tällä kaudella. Suora lähetys ottelusta alkaa kello 3.00.