Pystyykö Utah sammuttamaan Houstonin raketin Ruudun TV-ottelussa?

© Kuva: Getty Images

Houston Rockets ja Utah Jazz aloittavat läntisen konferenssin pudotuspelien toisen kierroksen tänä iltana. Ottelu esitetään suorana lähetyksenä Ruudussa kello 22.30.

Houston voitti komeasti NBA:n runkosarjan ja kaatoi Minnesotan ensimmäisellä kierroksella otteluvoitoin 4-1. Utah on sen sijaan ollut Houstonin ohella yksi tämän vuoden kovimmassa vireessä olevia joukkueita ja se kampesi Oklahoma Cityn tähtisikermän sivuun otteluvoiton 4-2.

Lähtökohdat otteluun ovat äärimmäisen mielenkiintoiset, sillä vastakkain ovat Houstonin huipputehokas hyökkäys sekä Utahin äärimmäisen kova puolustus. Houston oli runkosarjan toiseksi paras hyökkäysjoukkue ja Utah sitä vastoin toiseksi paras puolustusjoukkue.

Vaikka Utah on ollut tämän vuoden puolella lähes pitelemätön joukkueelle kuin joukkueelle, niin Houston pyyhki heillä pöytää kauden keskinäisissä kohtaamisissa. Houston vei kaikki neljä ottelua nimiinsä yhteensä 70 pisteen marginaalilla eikä Utah löytänyt aseita Houstonin pysäyttämiseksi.

Yksi suurimmista kysymyksistä Utahin leirissä on se, miten James Harden saadaan pysäytettyä. Utah koki pahan takaiskun edellisottelussa, kun takamies Ricky Rubio loukkasi takareitensä ja on näillä näkymin sivussa ainakin ensimmäisestä pelistä. Utahilla on riveissään vahva ehdokas vuoden puolustavaksi pelaajaksi eli Ruby Gobert, ja on hän iso pelote korin alla. Jos Houston kuitenkin takoo kolmosia tuttuun tahtiin, joutuu Gobert liikahtamaan korin pois, joka avaa taasen tilaa Hardenin tai Chris Paulin ajoille. Utahilta taasen tulokas Donovan Mitchell on ollut häikäisevä ja kantanut joukkuetta hyökkäyspäässä. Mitchell oli jo runkosarjan aikana vakuuttava, mutta pudotuspelien aikana hän on tuntunut kasvattaneen sekä isommat hartiat että pään. Nuori kaveri ei pelkää vastuuta eikä isoja tilanteita.

Vaikka joukkueiden tähdet vievät suurimman huomion, eikä mikään joukkue selviä pudotuspeleissä vain pelkästään tähtipelaajiensa panoksella. Houstonilta Clint Capela on ollut huikea ja erittäin isossa roolissa korin alla. Hänen kaksinkamppailunsa Gobertin kanssa tulee olemaan herkullista seurata. Trevor Arizan tehtävä on yrittää paimentaa Mitchelliä ja Eric Gordon, Gerald Green sekä Ryan Anderson tuovat tulivoimaa Houstonin heittopeliin. Utahilta vakaa roolipelaaja Jae Crowder on täyttänyt paikkansa ja Joe Ingles parantaa koko ajan nousten uudelle tasolle. Houston on ennakkosuosikki ottelupariin lähdettäessä, mutta helpolla se ei tule pääsemään.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.