Itäisen konferenssin välierät alkavat Boston Celticsin ja Philadelphia 76ersin pelillä. Ruutu esittää ottelun suorana lähetyksenä kello 3.00 alkaen.

Ennakkoon ajateltuna otteluparista on lupa odottaa äärimmäisen herkullista ja mielenkiintoista. Molemmissa joukkueissa on nuoruuden intoa ja taitoa ja näiden kahden joukkueen tulevaisuus näyttää erittäin valoisalta. Onkin lupa odottaa, että nämä kaksi joukkuetta iskevät pudotuspeleissä vastakkain vielä useasti tulevien vuosien aikana.

Boston joutui ensimmäisellä kierroksella koville Milwaukeeta vastaan ja eteni jatkoon vasta seitsemän pelin jälkeen. Philadelphia on sen sijaan saanut huilata hieman pidempään, kun se selvitti Miamin tieltään viidessä ottelussa.

Molemmista joukkueista löytyy tulevaisuuden suuria tähtiä. Bostonin tulokas Jayson Tatum sekä toisen vuoden pelaaja Jaylen Brown ovat jo nyt joukkueen vastuunkantajia. Philadelphialta on heittää vastaan vuoden tulokastittelissä vahvasti kiinni oleva Ben Simmons sekä jo nyt sarjan sentteriaateliin kuuluva Joel Embiid.

Molempien joukkueiden kaudet ovat olleet tietyllä tavalla myös pienoisten tuhkimotarinoiden ilmentymiä. Celticsin odotettiinkin kamppailevan jopa mestaruudesta, muttei sentään ilman kesän tähtihankintoja Gordon Haywardia ja Kyrie Irvingiä. Hayward on ollut koko kauden sivussa ja Irving runkosarjan lopusta. Siitä huolimatta Celtics on löytänyt tapoja voittaa otteluita. Yksi syy siihen on ollut NBA:n paras puolustuspelaaminen ja samalla hyökkäyspäästä löytyy riittävästi tulivoimaa rangaistakseen vastustajia. Philadelphian tuhkimotarina on lähtöisin joukkueen rakennusprojektista. Prosessi on totisesti onnistunut ottaen huomioon sen, että vielä toissakaudella joukkue voitti ainoastaan 10 peliä koko kaudella. Joukkueen tämän hetken vireestä kertoo se, että 21 edellisottelustaan se on hävinnyt vain yhden.

Ensimmäisessä ottelussa Philadelphialla on suuri mahdollisuus ryöstää kotietu itselleen ja siten hankkia paalupaikka otteluparille. Boston on pelannut erittäin raskaan seitsemän pelin ottelusarjan Milwaukeeta vastaan ja on ehtinyt valmistautua tähän kamppailuun ainoastaan pari päivää. Philadelphia on sen sijaan saanut palautella lähes viikon Miami-ottelusarjasta. Se voi kääntää ratkaisevasti vaakakupin Philadelphian suuntaan etenkin ensimmäisessä pelissä.

Suora lähetys ottelusta alkaa kello 3.00.