Alexander Madsenin toinen kausi USK Prahan kanssa ei sujunut aivan yhtä menestyksekkäästi kuin ensimmäinen. Viime kaudella joukkue pääsi pudotuspeleihin, mutta nyt se jäi niukasti pudotuspelien ulkopuolelle ja joutui playout-lohkoon, jossa se pelasi käytännössä panoksettomia otteluita loppukauden ajan. Henkilökohtaisella tasolla Madsenilla jäi myös hieman hampaankoloon.

– Kausi oli aika iso pettymys sekä joukkueelta että henkilökohtaisesti. Jäimme yhden voiton päähän pudotuspeleistä ja se jäi kyllä kaivelemaan. Henkilökohtaisella tasolla en mennyt niin paljon eteenpäin kuin olisin toivonut. Tietenkin jotain tarttui mukaan, muttei ehkä ihan niin paljoa kuin odotin, pohti Madsen Koripalloliiton tiedotteessa.

Vaikka Madsen katsoo kriittisenä omaa kauttaan, lukeutui hän kuitenkin koko kauden ajan Prahan avainpelaajiin saaden runsaasti luottoa. Peliaikaa tuli keskimäärin 27,5 minuuttia ja tilastoihin keskiarvoiksi merkittiin 9,6 pistettä, 6,3 levypalloa, 1,8 syöttöä, 1,5 torjuntaa ja 1,0 riistoa. Joukkueessa tapahtui kesän aikana paljon muutoksia, jotka heijastuivat myös Madsenin rooliin.

– Valmentaja vaihtui ja lisäksi joukkueeseen tuli amerikkalaispelaajia. Pelasimme kauden aikana myös Adria Cupia ja siihen päälle kaksi maajoukkueikkunaa, niin se teki meidän ohjelmasta tosi hankalan. Se oli tosi paljon pelejä nuorelle joukkueelle ja se näkyi, ettemme päässeet kunnolla harjoittelemaan. Aloimme löytää peliä vasta viimeisen kahden kuukauden aikana, mutta se oli jo vähän liian myöhäistä ja homma jäi vähän herran haltuun.

USK Praha oli mukana Adria Cupissa, jossa oli joukkueita Tshekin lisäksi myös Slovakiasta, Itävallasta, Unkarista ja Sloveniasta. USK Praha eteni jatkolohkosta niukasti jatkoon ja selvitti tiensä aina välieriin saakka, mutta jäi niukasti ilman finaalipaikkaa.

– Siinä kilpailussa vähän sattui ja tapahtui. Siellä voitettiin ja hävisimme reilusti. Alkulohkon viimeisessä ratkaisevassa pelissä pelasimme alle 19-vuotiaiden joukkuetta vastaan ja pääsimme sitä kautta puolivälieriin. Olisihan se ollut tietenkin hieno voittaa, mutta nyt jäimme välieriin, Madsen pohti.

Vuosi oli Madsenille toinen ulkomailla ja tulevaisuuden suunnitelmat ovat vielä avoinna.

– Nyt hoidetaan paikat kuntoon ja ladataan hieman akkuja. Tämä oli aika pitkä ja raskas kausi. Tulevaisuuden suhteen kaikki on vielä auki, valottaa Madsen.

Alexander Madsenin tilastot Tshekin liigassa
Alexander Madsenin tilastot Adria Cupissa