Roope Ahosen kausi Ourensen joukkueessa Espanjan LEB Orossa tuli päätökseen viikonloppuna. Ahoselle kausi oli henkilökohtaisesti hyvä, mutta joukkueen jääminen ulos pudotuspeleistä kismitti takamiestä.

Ahonen siirtyi täksi kaudeksi Espanjan toiseksi korkeimmalle sarjatasolle pelaavan Ourensen riveihin. Joukkueen kausi alkoi äärimmäisen huonosti ja se voitti 15 ensimmäisestä pelistään vain yhden. Joulun jälkeen kurssi kuitenkin kääntyi ja seuraavasta 12 ottelusta tuli 11 voittoa ja joukkue nousi jo pudotuspelipaikan tuntumaan. Loppukausi oli taas vaikea ja viimeisestä seitsemästä pelistä tuli vain yksi voitto ja joukkueen loppusijoitus oli lopulta 14.

– Oli aika ylös ja alas –kausi joukkueena. Ensimmäisellä puolikkaalla voitimme yhden pelin ja toisella pääsimme hyvään voittoputkeen. Pari voittoa olisi vaadittu lisää, että olisimme päässeet pudotuspeleihin. Olisi toivonut, että meillä olisi ollut sama jengi heti alusta saakka kasassa. Kesken kauden meiltä lähti pari nuorta pelaajaa ja tilalle tuli pari kokeneempaa ja se muutti meidän peliämme.

– Vaikka alkukaudesta häviöt olivat henkisesti vaikeita, niin pysyimme koko ajan positiivisina, treenasimme hyvin ja teimme kovasti töitä. Emme luovuttaneet missään vaiheessa ja se auttoi meitä hitsautumaan yhteen, Ahonen kertaa kauden vaiheita Koripalloliiton tiedotteessa.

Heikko loppukausi vesitti Ourensen pudotuspelihaaveet, sillä pudotuspelipaikka jäi lopulta vain kahden voiton päähän. Ahonen ei osannut kertoa selkeää syytä, miksi joukkueen lento katkesi juuri kauden kriittisimmällä hetkellä.

– En tiedä tuliko siinä voittoputkessa jonkinlaista hyvänolontunnetta tai jotain. Tuntui, että voitamme tuli vastaan mikä joukkue tahansa, mutta lopussa sitten hävisimme tärkeitä pelejä. Pudotuspeleihin pääsy oli niin lähellä, mutta lopulta niin kaukana, Ahonen harmitteli.

Ahonen kuului alusta lähtien joukkueen kantaviin voimiin. Ahonen sai kauden aikana keskimäärin yli 25 minuuttia peliaikaa ottelua kohden ja kiitti vastuusta 10,1 pisteen, 2,0 levypallon ja 2,1 syötön keskiarvoilla.

– Henkilökohtaisesti tämä oli hieno kokemus ja tykkäsin tosi paljon pelata täällä. Sain paljon vastuuta ja sain olla ratkaisemassa pelejä. Pidin myös espanjalaisesta pelityylistä. Tuntui, että menin taas pelaajana eteenpäin. Mukaan mahtui tietenkin hyviä ja huonoja jaksoja, mutta pitää yrittää minimoida ne huonot ja satsata niihin hyviin. Harmittaa vain, että pelit loppuivat vähän niin kuin seinään. Siinä mielessä vähän kaksijakoiset fiilikset.

Ahonen on aiemmin pelannut Ruotsissa sekä Kreikassa ja tällä hetkellä tulevaisuuden suunnitelmat ovat vielä avoinna.

– Vielä ei ole tietoa jatkosta. Ourense olisi halukas tekemään kanssani jatkosopimuksen, mutten ole vielä tehnyt mitään päätöksiä. Täytyy vähän kuunnella mitä sanottavaa heillä on ja mitä mahdollisesti kesän aikana ilmaantuu. Rauhassa odotellaan mitä on tarjolla.

Ahosen kesän ohjelmaan kuuluvat lepo ja tärkeät MM-karsintaottelut Susijengin kanssa.

– Nyt ensin vähän aikaa palaudutaan ja sitten aloitetaan taas treenaaminen maajoukkueen kanssa. Tavoitteena on tietenkin voittaa kaksi jäljellä olevaa MM-karsintapeliä ja jatkaa siitä sitten eteenpäin.

Roope Ahosen tilastot LEB Orossa