Slovenian viime kesänä Euroopan mestariksi valmentanut Igor Kokoskov on Phoenix Sunsin uusi päävalmentaja. Hän on tehnyt seuran kanssa kolmevuotisen sopimuksen. Hän on samalla ensimmäinen Pohjois-Amerikan ulkopuolella kasvanut NBA-joukkueen päävalmentaja.

Serbiasta lähtöisin oleva Kokoskov on toiminut jo pitkään USA:ssa ja hän oli jo ensimmäinen eurooppalainen apuvalmentaja, kun hän liittyi Clippersin valmennusryhmään vuonna 2000.

Sen jälkeen hän on toiminut apuvalmentajana Detroitissa, Phoenixissa, Clevelandissa, Orlandossa ja viimeksi Utahissa. Detroitin kanssa hän voitti myös NBA-mestaruuden.

USA:n kansalaisuuden vuonna 2010 saanut Kokoskov on ensimmäinen ulkomaalaispäävalmentaja, joka on kasvanut Pohjois-Amerikan ulkopuolella. Aiemmin toisen passin omaavia ovat olleet David Blatt (Israel) ja Mike D’Antoni (Italia). He ovat kuitenkin syntyneet kasvaneet USA:ssa. Ulkomailla syntyneitä valmentajia ovat lisäksi Libanonissa syntynyt Steve Kerr sekä Saksassa syntynyt Kiki Vandeweghe.