Ensi yön Ruudun TV-ottelussa iskevät yhteen New Orleans Pelicans ja Golden State Warriors. New Orleans on kotonaan pakkovoiton edessä, kun taas voitolla Golden State käytännössä tarraisi kiinni konferenssin finaalipaikkaan.

Golden State nappasi kotikentällään kaksi voittoa ja pääsee näin lähtemään New Orleansiin hyvästä tilanteesta. Ensimmäisessä ottelussa se katkaisi Pelicansilta siivet 123-101-voitolla, mutta toisessa pelissä se joutui tiukemmille korjaten kuitenkin 121-116-voiton. Toisessa ottelussa voittoakin merkittävämpi asia oli kuitenkin Stephen Curryn paluu pelikentille.

Curry teki vakuuttavan paluun viiden viikon poissaolon jälkeen, kun hän upotti 27 minuutissa 28 pistettä. Curryn hurja vire ei ainakaan laske Golden Staten osakkeita, sillä hänen ollessaan sivussa soihtua ovat kantaneet vuorollaan Kevin Durant, Klay Thompson ja Draymond Green. Jos runkosarjan lopulla näytti, ettei Golden State välttämättä ole ykkössuosikki mestariksi Houstonin jyrätessä vahvasti, niin se on taas sementoinut itsensä selkeäksi mestarisuosikiksi.

New Orleans ei ole pystynyt vastaamaan Golden Staten leveällä rintamalla jyräävään hyökkäyspeliin. Yli 120 pistettä kahdessa pelissä kertovat selkeästi sen missä New Orleansin ongelmat tällä hetkellä ovat. New Orleans voi ottaa toisesta finaalista kuitenkin paljon mukaansa, sillä erityisesti korin alla se päihitti Golden Staten selvästi 66-38. Yksi dramaattinen ero joukkueiden välillä on ollut vapaaheitoissa. Golden State on päässyt vapaaheittoviivalle kahdessa edellisottelussa 59 kertaa, kun Pelicans on heittänyt ainoastaan 20 vapaaheittoa. Esimerkiksi Anthony Davis jäi kokonaan ilman vapaaheittoja toisessa pelissä.

New Orleanson on kotonaan kuitenkin vahva joukkue, sillä se on voittanut 17 edellisestä kotipelistään 12. Tilastot eivät kuitenkaan tue New Orleansin kotivoittoa, sillä edellisen kerran se voitti Golden Staten kotonaan huhtikuussa 2015. Sitä aiempi kotivoitto on peräti maaliskuulta 2010.

Kotivoitto vaatii kuitenkin Davisilta ja Jrue Holidaylta huippuesitystä, mutta heidän takaansa pitää nousta myös uusia ratkaisijoita. Nikola Miroticin äityessä kuumaksi kolmen pisteen viivan takaa auttaisi joukkueen mahdollisuuksia.

Pelicansilla on ottelussa pakkovoiton paikka, sillä 0-3-tappioasema Golden Statea vastaan tarkoittaa käytännössä sitä, että ottelupari on sitä myöten taputeltu. Suora lähetys ottelusta alkaa kello 3.00.