Tuomas Iisalon ja Vesa Vertion valmentama Crailsheim Merlins juhli viikonloppuna nousua Saksan ProA-liigasta Bundesliigaan. Edessä siintää kuitenkin vielä viikonloppuna pelattava finaalisarja Vechtaa vastaan.

Crailsheim voitti välieräsarjassa Trierin 3-1 ja välieräsarjan voitto riitti varmistamaan nousun Bundesliigaan. Finaalissa taistellaan kuitenkin vielä sarjan mestaruudesta eikä pelkkä nousu riittänyt tyydyttämään Iisalon miehistön menestysnälkää.

– Sunnuntai-ilta meni nousua fiilistellessä. Siinä purkautui aika paljon stressiä ja maanantaina levättiin. Tiistaina sitten alkoi jo duuni finaaleja kohti. Crailsheim ei ole seurahistoriansa aikana voittanut ProA:ta ja olisi hieno tapa päättää tämä kausi tämän upean jengin kanssa, että saisimme harjoitushallimme kattoon mestaruusbannerin muistuttamaan siitä mitä saavutimme yhdessä. Seuran päätavoite oli nousta, mutta pelaajien tavoitteena on ollut koko ajan mestaruus. Olemme koko ajan puhuneet mestaruudesta emmekä pelkästään finaalipaikasta, kertoo Iisalo Koripalloliiton sivuilla.

Vaikka Crailsheim hoiti välieräsarjan lopulta tyylillä, niin alku oli vaikea, kun Trier nappasi kotiedun itselleen heti ensimmäisessä ottelussa. Tappiosta sisuuntunut Crailsheim kuitenkin kuittasi kolme seuraavaa peliä selvästi nimiinsä eikä jättänyt sattumalle sijaa.

– Yksi tämän joukkueen vahvuuksista on henkinen kovuus ja meillä on useita johtajatyyppejä joukkueessa. Luotimme koko ajan omaan tekemiseemme. Ensimmäinen peli oli meiltä tosi huono 14 peräkkäisen voiton jälkeen, mutta hävisimme vain neljällä pisteellä kauden huonoimmalla kotipelillä. Katsoimme videolta syitä tappioon ja teimme pieniä muutoksia, mutta perimmäinen syy oli kuitenkin se, että jatkossa teimme asioita paremmin. Pelaajat näkivät videolta mitä piti tehdä toisin ja sen jälkeen Trierin paikkapuolustus oli pelkkää paperia.

Finaalisarjasta on odotettavissa jännittävä. Kauden aiemmat kohtaamiset joukkueiden kesken menivät tasan molempien voittaessa omat kotiottelunsa ja runkosarjassa joukkueet päätyivät myös tasapisteisiin. Keskinäisten otteluiden koriero oli kuitenkin Vechtan puolella ja se otti näin runkosarjan ykköstilan.

Finaalisarjassa pelataan kunniasta, mutta sekä Crailsheim että Vechta haluavat ottaa sen kunnian. Kauden päätteeksi mestaruus on kuitenkin aina mestaruus.

– Molemmat joukkueet ovat ilmoittaneet haluavansa mestaruuden. Runkosarjassa keskinäinen paremmuus ratkesi korierolla ja siitä jäi meille vähän hampaankoloon. Edellispelimme jälkeen olemme vahvistuneet kahdella erinomaisella pelaajalla ja meillä on hyvät mahdollisuudet voittaa molemmat pelit. Olen varma, että kun perjantai-iltana pallo lentää ilmaan, niin silloin mennään todella kovaa, Iisalo ennakoi.

ProA:n mestaruus ratkeaa kahden ottelun yhteistuloksella. Ensimmäinen finaali pelataan Crailsheimin kotikentällä perjantaina ja toinen finaali on edessä sunnuntaina.