Ruudun ensi yön TV-ottelussa kohtaavat Philadelphia 76ers ja Boston Celtics. Philadelphia on käytännössä pakkovoiton edessä, sillä se hävisi molemmat Bostonissa pelatut ottelut.

Boston voitti molemmat kotikentällään pelatut ottelut ja pääsee hyvistä lähtöasetelmista Philadelphiaan. Mutta vaikka Philadelphia hävisi, niin ilmassa oli merkkejä, ettei tämä ottelupari ole vielä täysin taputeltu.

Philadelphia johti toista ottelua parhaimmillaan jo 22 pisteellä, mutta Boston kairasi itsensä takaisin peliin ja ryösti pelin lopulta Philadelphian nenän alta. Koko kauden loistanut Ben Simmons jäi ottelussa ainoastaan yhteen pisteeseen ja on varmaa, että hän tulee nostamaan tasoaan tähän peliin.

Philadelphia pääsee ottelussa myös kotikentälleen, josta on sille selkeä etu. Viimeisestä 13 kotipelistään se on hävinnyt vain yhden. Toisaalta Boston on hävinnyt kuusi edellistä vieraspeliään.

Vaikka Boston sijoittui itäisessä konferenssissa toiseksi, on se siitä huolimatta ollut yksi pudotuspelien suurimmista yllättäjistä. Päävalmentaja Brad Stevens on osoittanut olevansa yksi sarjan parhaista valmentajista kouliessaan siipirikkoisesta joukkueesta menestyjän loukkaantumisista huolimatta. Lisäksi Terry Rozierin, Jayson Tatumin ja Jaylen Brownin kaltaiset nuoret pelaajat ovat nostaneet pudotuspeleissä tasoaan entisestään. Bostonilla on henki päällä ja se näkyy kentällä.

Philadelphian yksi vahvuus on ollut Simmonsin, Joel Embiidin ja Dario Saricin nuoren rungon ympärillä oleva kokenut apujoukko, mutta sen on saatava penkiltä entistä enemmän tukea jatkossa. Susijengin laulukuoroon EM-kisoissa tykittänyt Marco Belinelli heitti edellisottelussa 11 pistettä, mutta häneltä odotetaan vielä vahvempaa panosta. Samoin Ersan Ilyasovan ja TJ McConnellin on pystyttävä tuomaan penkiltä entistä enemmän energiaa, sillä muuten joukkueen peli lepää liian vahvasti aloittajien harteilla.

Stevens pyörittää hieman pienempää rotaatiota, sillä penkiltä isommille minuuteille pääsevät pääasiassa Brown, Marcus Morris ja tietyin varauksin Greg Monroe, mutta heillä on aseet kääntää ottelun kulku. Bostonin penkki on ehkä tällä hetkellä kapeampi, mutta se on samalla iskukykyisempi.

Voitto nostaisi Philadelphian voittomahdollisuuksia sarjassa merkittävästi, sillä mitä pidemmälle ottelusarja venyy, sitä enemmän se tietyiltä osin palvelee Philadelphiaa. Boston tahkosi täydet seitsemän peliä Milwaukeen kanssa eikä se ole päässyt vielä kunnolla lepäämään missään vaiheessa. Ei olisi yllätys, jos tämäkin ottelusarja venyisi seitsemänteen, mutta se käytännössä vaatii Philadelphian voittoa ensi yönä.

Suora lähetys ottelusta alkaa kello 0.00.