Shawn Huffin ja Gordon Herbertin Frankfurt Skyliners selvitti tiensä Saksan Bundesliigan pudotuspeleihin viimeisenä joukkueena. Pudotuspeleissä vastaan asettuu kovin mahdollinen haaste, kun se kohtaa runkosarjan ykkösjoukkue Bayern Münchenin.

Frankfurtin pudotuspelipaikan saavuttaminen meni kalkkiviivoille, sillä paikka varmistui vasta päätöskierroksen ottelussa Oldenburgia vastaan. Frankfurt kairasi ottelusta 90-74-voiton ja pystyi pitämään Würzburgin takanaan.

– Meidän piti voittaa se peli. Jos olisimme hävinneet, niin Würzburg olisi tasapisteissä tullut ohitsemme, Huff kertoo Koripalloliiton tiedotteessa.

Bundesliigan pudotuspelitaistelu oli hyvin tasainen ja parilla voitolla enemmän Frankfurt olisi voinut saada itselleen kotiedun ensimmäiselle kierrokselle. Nuorelta joukkueelta puuttui kauden aikana kuitenkin tasaisuus ja myös loukkaantumiset vaivasivat läpi kauden.

– Runkosarjaan mahtui paljon hyvää ja huonoa. Pelasimme hyvin ailahtelevasti, mutta se on tyypillistä nuorelle joukkueelle. Muutaman ottelun hävisimme aivan turhaan, mutta toisaalta taistelimme hyvin loukkaantumisista huolimatta. Olimme varmastikin juuri niin hyviä kuin sarjataulukko osoittaa.

Pudotuspeleissä Skylinersia vastaan asettuu Bayern München, joka hävisi runkosarjan aikana ainoastaan kolme peliä. Joukkue on Huffille aiemmilta vuosilta tuttu, sillä hän pelasi Bayernia vastaan kahdesti pudotuspeleissä Ludwigsburgin kanssa ja molemmilla kerroilla tuloksena oli tappio. Tämän kauden kohtaamisissa Bayern oli molemmissa parempi, mutta Huffin mukaan tasoero ei välttämättä ole niin iso miltä paperilla näyttää.

– Bayern on tietenkin älyttömän kova joukkue. Pelasimme kuitenkin vieraissa heitä vastaan ihan hyvin ja kotona johdimme jo 17 pisteellä, mutta sitten paketti hajosi jotenkin ihan täydellisesti enkä tiedä miten me hävisimme sen pelin.

Huff nimeää Frankfurtin synniksi ailahtelevaisuuden, mutta ailahtelevaisuus tuo samalla mukanaan yllätysmomentin.

– Viimeiset kaksi viikkoa heijastaa aika hyvin kauttamme. Aluksi veimme Bayernia selkeästi 30 minuuttia, sitten voitimme vieraissa Bremerhavenin ja kotona Bambergin. Sitten meille sattui hirveä sulaminen Berliinissä ja hävisimme 37 pisteellä. Sen jälkeen pystyimme vaivoin voittamaan Jenan ja onneksi nyt Oldenburgin. Pystymme hyvänä päivänä voittamaan kenet tahansa, mutta toisaalta pystymme myös häviämään kelle tahansa.

– Olemme tietenkin selkeitä altavastaajia, mutta hyvänä päivänä olemme tosi hyvä joukkue. Liikutamme hyvin palloa, joka paikalle löytyy hyviä äijiä ja se antaa meille mahdollisuuden. Parhaana päivänä meillä on mahdollisuudet ihan mihin vain, Susijengin kippari toteaa luottavaisena.

Bundesliigan pudotuspelit pelataan paras viidestä -järjestelmällä. Bayernin ja Frankfurtin väliset ottelut käynnistyvät lauantaina 5.5.