Boston Celtics ja Philadelphia 76ers kohtaavat ainoassa meneillään olevassa pudotuspelisarjassa ensi yönä. Bostonilla on mahdollisuus laittaa kannet kiinni otteluparin suhteen Ruudun ensi yön TV-ottelussa.

Philadelphia pystyi joukkueiden edelliskohtaamisessa puristamaan pakkovoiton voittamalla kotonaan. Se on kuitenkin edelleen tappiolla otteluvoitoissa 1-3 eikä mikään joukkue NBA:n pudotuspelien historiassa ole onnistunut nousemaan kolmen tappion takamatkalta jatkoon. Philadelphian urakkaa ei helpota myöskään se, että tuleva ottelu pelataan Bostonin kotikentällä. Boston on voittanut kaikki kotiottelunsa näissä pudotuspeleissä ja vieläpä suhteellisen selvästi, joten etukäteen ajateltuna Philadelphialla on melkoinen ylämäki edessään.

Kahdessa edellispelissä Philadelphia pystyi haastamaan Bostonia paremmin ja vaikeuttamaan joukkueen hyökkäyspelaamista ja heittopeliä. Sen on pystyttävä samaan myös ensi yönä tai muuten kesäloma kutsuu.

Vaikka Boston sijoittui itäisessä konferenssissa toiseksi, on se ollut yksi näiden pudotuspelien yllättäjistä. Kyrie Irvingin putoamisen riveistä runkosarjan lopulla uskottiin sinetöivän lopullisesti Bostonin haaveet menestyksestä tällä kaudella. Se on kuitenkin osoittanut suurta venymiskykyä näiden pudotuspelien aikana ja on nyt voiton päässä välieräpaikasta. Runkosarjassa joukkue tukeutui vielä paljon Irvingin ratkaisuihin, mutta pudotuspeleissä Terry Rozier, nuoret tulevaisuuden suurnimet Jaylen Brown sekä Jayson Tatum ovat ottaneet entistä enemmän vastuuta nuorille harteilleen. Lisäksi Al Horfordin kokemus on ollut ensiarvoisen tärkeä joukkueelle.

Philadelphian supertulokas Ben Simmons sai koottua itsensä surkean toisen pelin jälkeen ja saanut taas pelin juonesta kiinni ja Joel Embiid hämmentää molemmissa päissä kenttää. Mediahuomioltaan näkymättömämpi Dario Saric oli kuitenkin joukkueen voiton takuumies viime ottelussa tekemällä 25 pistettä. Kroatialainen onkin tärkeä yksi avaintekijöistä, mikäli Philadelphia mielii vielä otteluparin vielä kotikentälleen. TJ McConnell käytti edellispelissä saamansa näyttömahdollisuuden erinomaisesti hyväkseen, kun hän teki uuden piste-ennätyksensä 19 ja toi kaivattua leveyttä Philadelphian hyökkäyspelaamiseen. Avainasemaksi Philadelphian kannalta nousee kuitenkin puolustuspelaaminen, sillä Boston jyrää laajalla rintamalla ja myös penkiltä löytyy ratkaisijoita.

Suora lähetys ottelusta alkaa kello 3.00.