Lauantaina Korisliigan pronssimitalin Seagullsin apuvalmentajana kaulaansa saanut Petri Velling, 35, on I divisioona A:ssa pelaavan Lahti Basketballin uusi päävalmentaja. Sopimus on yksivuotinen.

Velling ehti valmentaa helsinkiläisjoukkuetta Mikko Larkaksen kanssa kolme vuotta ja astuu nyt ensimmäistä kertaa miesten tasolla päävalmentajan saappaisiin.

– Mahtavaa palata takaisin Lahteen. Takana on kolme hienoa vuotta Seagulls-organisaatiossa. Nyt oli kuitenkin aika ottaa askel eteenpäin uralla ja tähän Lahti Basketball sopi erinomaisesti. Organisaatio on kehittynyt vuosi vuodelta, joten on hienoa päästä mukaan jatkamaan tätä työtä ja viemään lahtelaista korista eteenpäin, Velling kommentoi seuran sivuilla.

– Voin rehellisesti sanoa, että edelliset kolme vuotta ovat olleet kevyesti elämäni parhaat. Pääsin tekemään töitä upeassa organisaatiossa, jossa hommat hoidettiin viimeisen päälle.

Valmennusstaffi oli loistava. Olen saanut lisäksi työskennellä huippupelaajien kanssa. Oppia on tullut oikealta ja vasemmalta.

Velling on Orimattilan Jymyn kasvatti, ja Orimattilassa hän aloitti myös valmentajauransa vuonna 2003. Vuonna 2006 Velling siirtyi Namika Lahden organisaatioon ja vuodesta 2010 asti hän on toiminut päätoimisena valmentajana.

– Mahtavaa saada Petri takaisin Lahteen. Hän on ollut laadukkaassa Seagullsin valmennustiimissä hakemassa kokemusta viimeiset vuodet ja nyt on hieno hetki astua päävalmentajan saappaisiin. Pelaajat ja muut valmentajat kehuivat Petriä. Vaikka sopimus on nyt vain vuoden mittainen, niin tästä toivotaan ehdottomasti pitkäaikaisempaa ratkaisua. Siihen uskomme vahvasti. Mahtava juttu meidän seuralle, kommentoi Lahti Basketballin puheenjohtaja Jami Luhtanen.