Karhu nappasi Korisliigan finaalien kotiedun itselleen kaatamalla vieraskentällä Vilppaan 83-79. Karhun päävalmentaja Jussi Laakso myhäili tyytyväisenä voiton jälkeen, muttei vielä paukutellut henkseleitään.

Vahvan pelin pelannut Karhun Greg Mangano siirsi ottelun jälkeen katseet jo maanantain neljänteen finaaliin.

– Voitto tuntuu tietysti hyvältä. Tiesimme, että meidän pitää täällä Salossa voittaa, jos mielimme ottelusarjan viedä. Nämä ovat tiukkoja pelejä ja ne voivat ratketa yhteen vapaaheittoon. Nyt keskittyminen maanantaihin, ettei meidän tarvitse suunnitella uutta ryöstöretkeä, Mangano mietti Karhun sivuilla.

Vaikka Karhu on nyt etulyöntiasemassa, otti Laakso tilanteen rauhallisesti.

– Tämä sarja ei ole todellakaan ohi Jos emme ole valmiina maanantaina, niin tällä voitolla ei ole merkitystä. Tuntuu siltä, että meidän pelimme kehittyy pelistä peliin. Olimme fyysisiä ja hoidimme levypallot. Toisessa pelissä aloimme juoksemaan ja tänään jatkoimme sitä. Juho on ollut erinomainen, sillä hänellä on kokemusta ja hän on ollut näissä paikoissa ennemminkin. Bojan pelaa huippukautta ja on meidän johtaja joka osa-alueella, Laakso kehaisi.

Karhubasketin voiton myötä, se johtaa finaalisarjaa otteluvoitoin 2-1. Mestaruuteen vaaditaan neljä voittoa.

– Tämä ei ole meille uusi tilanne, sillä ensimmäisessä pudotuspelisarjassa KTP:tä vastaan olimme samassa paikassa, Vilppaan valmentaja Joonas Iisalo muistutti.