Korisliigan finaalien ensimmäinen voimasuhteiden heilahdus nähtiin lauantai-iltana Salohallin 1963-päisen yleisön edessä. Kauhajoen Karhu Basket nykäisi päätösjakson avauspuolikkaalla itsensä Vilppaan, eikä luopunut johtoasemastaan enää matkalla 83-79 (37-38) -vierasvoittoon.

Tasaväkisessä ottelussa nähtiin peräti 17 johtoaseman muutosta ja 12 tasatilannetta. Vilpas näytti kolmannen jakson loppupuolella ottavan otteen tapahtumien kulusta, mutta kauhajokiset vastasivat isäntien pienoiseen kiriyritykseen väkevästi. Päätösjakson alkupuolisko kulki vielä tasatahdissa, mutta juuri puolivälin ylityksen jälkeen Karhu Basket iski.

Vahvan ottelun pelannut sisäpelaaja Flenard Whitfield ja mesikämmenten takakentän maestro Bojan Sarcevic johdattivat Karhu Basketin 9-2 -pistejuoksulla ratkaisevan tuntuiseen 80-73 -vierasjohtoon, kun pelikellossa oli jäljellä enää vain noin puolitoista minuuttia.

Jaylon Brownin lay-up ja Mikko Koiviston kylmähermoinen kolmonen herättivät vielä kotiyleisön toiveita, viikinkipurren lipuessa kahden pisteen kosketusetäisyydelle noin 20 sekuntia ennen päätössummeria. Vilppaan hyökkäystehot kuitenkin tyrehtyivät tämän jälkeen ja Kelvin Lewis sai kunnian viimeistellä vapaaheittoviivalta Karhu Basketin 83-79 (37-38) -vierasvoiton loppulukemat.

Sarcevic kieputteli isäntien puolustuksen umpisolmuun illan aikana useamman kerran, päättäen iltapuhteensa vakuuttavaan 13 pisteen ja 11 koriin johtaneen syötön tupla-tuplaan. Sisäpelaaja Gregory Mangano toimitti niin ikään tupla-tuplan 18 pisteellä ja 14 levypallolla, päätösjakson tehomies Whitfieldin yltäessä samaan saavutukseen 19 pisteen ja 10 levypallon muodossa.

Vilppaan tähtisentteri Aaron Jones (12/14/2 torjuntaa) ja vikkeläjalkainen Jaylon Brown (21/4 syöttöä) olivat Vilppaan isoimmat onnistujat. Myös Javontae Hawkins (13/5) ja Tobin Carberry (15/4) heittivät kaksinumeroiset pisteet.