Lauri Markkasen Bullsilla tärkeä yö edessä – NBA:n varaustilaisuuden vuorojen arvonnat edessä

© Kuva: Getty Images

Voita kahden hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin!

Ensi yönä arvotaan NBA:n kesän varaustilaisuuden arvontajärjestys. Parhaalta paikalta arvontatilaisuuteen lähtee runkosarjan huonoin joukkue Phoenix.

Arvonnassa ovat mukana kaikki pudotuspelien ulkopuolelle jääneet joukkueet. Runkosarjan huonoimmalla joukkueella on parhaat mahdollisuudet saada itselleen ykkösvaraus, kun huonoimmalla joukkueella on arvontakorissa eniten arvontapalloja. Kuitenkin vain kolme ensimmäistä varausoikeutta arvotaan pingispalloilla. Sen jälkeen varausoikeudet jakautuvat runkosarjan sijoitusten perusteella.

Phoenixilla on 25 prosentin mahdollisuus saada itselleen ykkösvaraus ja 64,2 prosentin mahdollisuus saada top3-varaus. Sen jälkeen kärkiviisikon täydentävät Memphis (19,9/55,8), Dallas (13,8/42,6), Atlanta (13,7/42,6) ja Orlando (8,8/29,1). Chicagolla on vain 5,3 prosentin mahdollisuus ykkösvaraukseen ja 18,3 prosentin mahdollisuus top3-varaukseen. Muussa tapauksessa Chicagon varausvuoro tulee kuudentena. Chicagolla on myös toinen ykköskierroksen varausoikeus numerolla 22.

Varaustilaisuuden ykkösnimeksi on povattu Arizonan DeAndre Aytonia ja perässä seuraa tiukasti Real Madridin slovenialaistähti Luka Doncic.

Voita kahden hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin!