Korisliigaan noussut Kaarinan Ura on tehnyt kaksi sopimusta suomalaispelaajien kanssa.

Eero Sahlberg, 27, on sopinut jatkavansa Urassa myös ensi kaudella. Tuleva kausi on Sahlbergille kolmas Korisliigassa. Sahlberg kunnostautui kuluneella kaudella paitsi tarkkakätisenä heittäjänä, myös joukkueemme tärkeänä hengenluojana sekä pelillisenä johtajana. Hänen pistekeskiarvo oli 10,2 erinomaisilla tarkkuuksilla.

– Vaikka joukkueessa tulee varmaan tapahtumaan joitakin muutoksia, on paljon tuttuakin kuitenkin olemassa. Olemme Krisun kanssa tunteneet jo pitkään ja tuleva kausi on jo kolmas samassa jengissä. Oma tavoitteeni on olla positiivinen tekijä, se plussapelaaja joukkueelle, Sahlberg toteaa Uran sivuilla.

– Olin pelaajauran alkupuolella pari kautta Seagullsissa haistelemassa liigatuulia. Vaikkei peliminuutteja paljon tullut, liigavuosilla oli iso merkitys itseluottamukselleni.

– Eero oli korvaamaton johtaja, jota ilman emme olisi viime kaudella näin hyvää lopputulosta saavuttaneet. Pukukopissa on tärkeää olla pelaajia, jotka uskovat yhtä voimakkaasti kollektiivisuuteen kuin valmennus, päävalmentaja Kristian Palotie muistuttaa.

– Samalla Eerolle tarjoutuu nyt toinen mahdollisuus lyödä itsensä läpi Korisliigassa ja uskomme, että ympäristö on sille nyt ideaali.

Joona Airenne, 19, on osa Uran tarinaa tulevillakin kausilla. Hän jatkaa seurassa uudella sopimuksella, joka on nyt muotoa 2 + 1.

Seura oma kasvatti Airenne, 200 cm, teki kuluneella menestyskaudella lopullisen läpimurron pelaavaan kokoonpanoon. Hän kuului valtaosassa pelejä aloitusviisikkoomme, ja lunasti hienosti paikkansa parantuneella puolustuspelillä sekä tarkkakätisenä heittäjänä. Hän olikin lopulta koko sarjan paras kolmen pisteen heittäjä 47,9 prosentin osumatarkkuudella.

– Viime kausi päättyi juuri niin, kuin olimme suunnitelleetkin. Itse sain mukavasti vastuuta ja onnistumisiakin, Airenne muistelee vielä kulunutta kautta Uran sivuilla.

– Satsasin viime kesänä ja myös koko pelikauden ajan erityisesti fysiikkaharjoitteluun, ja se alkoi näkyä. On mahtava lähteä ensi kaudella pelaamaan Korisliigaa omassa kasvattajaseurassani!

– Joonan potentiaali on ilmiselvää. Olemme saamassa seuramme taitovalmennukseen valtavasti osaamista lisää, joten olosuhteet ovat Joonalle täydelliset kehittääkseen itseään edelleen pelaajana. Matkaa hänellä on vielä Korisliiga-tason runkopelaajaksi, mutta uskon vahvasti, että satsaus Joonaan kannattaa, Palotie vakuuttaa.